Category Archives: Bucovina

Descoperă locațiile ascunse sau mai puțin ascune din Bucovina, de la mănăstirile lui Ștefan până la izvoarele de apă minerală din zona Dornei.

Bucovina este plină de locații interesante, fiind o zonă impresionantă din punct de vedere al reliefului, cu varfuri abrupte cum sunt Pietrele Doamnei până la Dealurile înalte din zona Rădăuțiului.

Pe lângă comorile naturale, zona prezintă și diverse comori culturale, în special în partea de vest a județului, în culoarul care duce spre Transilvania prin Pasul Tihuța. Localități precum Gura Humorului, Campulung Moldovenesc sau Vatra Dornei atrag anual sute de mii de turiști în această zonă și au o contribuție importantă la economia zonală.

Printre articolele interesante pe care le puteți citi despre Bucovina se numără cel legat de Cetatea Sucevei, una dintre cetățile cele mai bine întreținute de la noi.

Pe lângă acesta, puteți citi despre TransRarău, un drum recent asfaltat și dat în folosință, utilizabil în perioada verii si toamnei, un drum care ajunge la 1600 de metri înalțime, în apropierea masivului Pietrele Doamnei din Rarău, care oferă niște peisaje excepționale celor care se aventurează pe acolo.

De asemenea, pentru cei curioși legat de mănăstirile zonei, avem articole și poze de la majoritatea mănăstirilor din zona Bucovinei, fie că vorbim de Moldovița, Sucevița, Voroneț sau Putna.

Bucovina oferă celor care o vizitează o experiență excelentă din punct de vedere al peisajului și al culturii. Sunteți pregătiți să o descoperiți ?

Iar dacă deja ați descoperit locuri interesante despre care nu am vorbit încă aici pe blog, spuneți-ne în comentarii. Cu siguranță vom dori să experimentăm ceva nou și interesant. Și nu vom fi singurii.