Saturn – Statiune turistica de interes national

Saturn este o statiune turistica amplasata in extremitatea de sud-est a tarii, pe malul Marii Negre, la 41 km sud de Constanta si 3 km nord de Mangalia.

Climat: de litoral marin. Temperatura medie anuala este de 11,2 grade celsius. Durata de stralucire a soarelui pe timpul verii depaseste 10-12 ore pe zi, atingand o medie de 2400 de ore pe an. Vanturile sunt aproape permanente, cu o viteza medie anuala de 4 m/s, din directiile nord-est si vest. Precipitatiil anuale in medie de 380 mm.

Factori naturali de cura: apa marii, ca si din apropierea statiunii, ape minerale mezotermale, sulfuroase, bioclimat marin bogat in aerosoli salini si in radiatie solara, cu efect stimulativ asupra organismului.

Indicatii terapeutice: afectiuni reumatismale degenerative, anemii, manifestari articulare ale bolilor de nutritie, afectiuni respiratorii, boli dermatologice, metabolice si ginecologice.

Tipuri de procedeuri: hidroterapie, kinetoterapie, termoterapie, gimnastica medicala, masaje uscate cu namol, cura geriatrica.

Atractii turistice: Mangalia – Muzeul de Arheologie, portul antic Callatis, apeductul roman, morminte antice, bazilica de tip sirian.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau google plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *