Statiunea Venus se afla in sud-estul Romaniei, in judetul Constanta. Situata la 3 km de statiunea Mangalia, intre Saturn si Cap Aurora, statiunea Venus se afla la o altitudine cuprinsa intre 3 si 20 de metri deasupra nivelului marii.

In trecut una dintre cele mai frumoase statiuni de la malul Marii Negre, acum statiunea Venus a inceput sa paleasca si sa isi piarda din suflul de altadata. Ea se afla la o distanta de 41 km de municipiul Constanta, beneficiind de o capacitate de cazare de peste 10.000 de locuri. In statiune exista atat hoteluri de 1 stea, cat si hoteluri cu servicii de inalta calitate, de 5 stele.

Statiune linistita, Venus le ofera turistilor sai, atat romani si din afara, posibilitatea de a practica sporturi pe terenuri special amenajate, de a practica canotaj pe lacul Razelm, de a face diverse tratamente, fiind dotata cu bazine ce contin apa mezotermala sulfuroasa, bai de namol si sali de masaj.

Statiunea Venus

Totodata turistii se pot bucura de plaja ce duce direct in Marea Neagra. Aceasta se intinde pe o lungime de 1,2 km, are o latime de 200 m, este fragmentata de golfulete si este impartita in doua zone: partea de nord si partea de sud. Daca din prima zona marea este mai greu de accesat, fiind mai degraba potrivita pentru cei care prefera linistea sau doresc intimitate, cea de-a doua zona este mai populata, mai lata si face accesul mai usor in mare.

Adesea turistii aleg statiunea Venus pentru posibilitatea tratarii diferitelor afectiuni: boli reumatismale degenerative, stari posttraumatismale, anemie secundara, slabiciune, decalcifiere, rahitism, boli de piele, boli endocrine si ginecologice etc. Factorii de cura sunt: clima marina, bogata in aerosoli salini, si apa clorurata, sulfatata, sodica, magnezica si hipotonica.

Venus

Pe langa posibilitatile de cazare in cadrul pensiunilor si hotelurilor, turistii pot opta si pentru cazarea in cadrul unui camping din statiune. Ei se pot bucura pe toata perioada sederii in statiune de sporturi nautice, excursii spre alte statiuni ale litoralului, excursii pe Marea Neagra. Posibilitatile de distractie sunt si ele numeroase, statiunea dispunand de un numar mare de cafenele, baruri, cluburi, precum si de un parc de distractii si cinematograf in aer liber.

In statiunea Venus se poate ajunge fie pe cale rutiera, pe drumul national DN39, fie pe cale ferata pe linia Constanta – Mangalia. Dat fiind faptul ca statiunea nu dispune de gara, de la gara din Mangalia pot fi luate mijloace de transport in comun pana in statiune.

litoral venus

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *