Statiunea Vama Veche se afla in apropierea localitatii 2 Mai, la trecerea frontierei spre Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Plaja de la Vama Veche are uneori o latime ce depaseste 200 de metri unde turistii stau la soare, fac diverse sporturi precum handbal, fotbal, volei sau tin petreceri cu muzica, dans si focuri de tabara ce tin pana dimineata.

Dupa anii ‘70 pana imediat dupa revolutie, Vama Veche era o simpla comuna unde veneau cativa oameni pentru a se bucura de linistea oferita de statiune, de plajele pustii si de natura, care alegeau sa stea la corturi. Imediat dupa revolutie statiunea a inceput sa devina tot mai cunoscuta si astfel au inceput sa apara si investitiile. De la un simplu sat de pescari, Vama Veche a ajuns astazi o statiune vizitata anual de foarte multi turisti.

Vama Veche

Vama Veche a devenit tot mai cautata in ultimii ani, in special de turistii tineri veniti aici pentru distractie. Statiunea este renumita in special pentru posibilitatile de cazare ce se gasesc la preturi mult mai mici fata de alte statiuni. De asemenea foarte multi tineri care aleg Vama Veche ca destinatie de vacanta prefera sa stea la corturi in locul hotelurilor sau pensiunilor din zona. Pentru acestia au fost create zone special amenajate pentru campare.

Ca si statiunea Costinesti, Vama Veche atrage tineri din toate colturile lumii dornici sa se simta bine si sa se distreze. Pe plaja din Vama Veche se tin in fiecare seara petreceri, acesta fiind unul dintre motivele pentru care atat de multi turisti aleg sa mearga in Vama Veche an de an.

plaja si umbrele vama veche

In Vama Veche are loc anual festivalul de muzica Stufstock Greenfest. El a avut loc pentru prima data in anul 2003, atunci cand a inceput si miscarea “Salvati Vama Veche” ce are ca scop protejarea statiunii.

Rasarit in Vama Veche

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *