Obiective turistice din Barcelona

Barcelona este, in prezent, capitala Cataluniei si una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa. Orasul combina arhitectura moderna cu cea istorica intr-un mod unic. Astfel, Barcelona a devenit un oras cu milioane de turisti europeni sau din intreaga lume, avand o serie de atractii importante: Sagrada Familia, Piata Cataluniei, Monumentul lui Columbus, Montjuic. Suficient motive ca sa cauti pe internet un city-break Barcelona si sa apuci sa vizitezi macar aceste atractii:

Sagrada Familia

Chiar daca Sagrada Familia este departe de a fi terminata, este de meritat sa vizitezi aceasta biserica remarcabila. Poti vizita lacasul unde Gaudi este inmormantat, precum si alte zone formidabile din interiorul sau. Totodata, poti vizita turnurile cu ajutorul unui lift care te va duce in partea de sus a unuia dintre turnuri, de unde vei avea o priveliste magnifica asupra Barcelonei. Totusi, aceasta urcare nu este recomandata pentru cei cu frica de inaltime sau cei care sunt claustrofobi.

Piata Cataluniei

Doua dintre cele mai faimoase strazi ale Barcelonei: Rambla si Passeig de Gracia incep din Piata Cataluniei. Desi piata are niste dimensiuni enorme, ea este constant inconjurata de oameni care se plimba si viziteaza zilnic, piata fiind locul de unde toate strazile incep. Practic, din Piata Cataluniei poti merge oriunde iti doresti, fie cu autobuzul de turisti, cu metroul sau alte autobuze publice. Totodata, aici exista si cateva dintre magazinele prestigioase din Barcelona.

Monumentul lui Christopher Columb

Este realizat din fonta si este localizat in Piata Poarta Pacii. Aceasta este amplasata pe un soclu de piatra bogat decorata cu statui. Design-ul monumentul lui Christopher Columb a fost conceput de arhitectul catalan Gaieta Buigas I Monrava si are 7m inaltime, fiind creat de Rafael Atche.

Camp Nou

Camp nou a fost conceput de arhitectii Francesc Mitjans miro si Josep Soteras Mariuri care au colaborat cu Lorenzo Garcia Barbon si a fost construit intre anii 1955 si 1957. A fost inaugurat inca din 24 septembrie 1957 si gazduieste meciurile de acasa al echipei de fotbal FC Barcelona si are, in prezent, o capacitate de aproximativ 99.000 de locuri, fiind cel mai mare stadion din Europa si al 11-lea din lume. Stadionul detine si un muzeu al clubului ce include istoria echipei FC Barcelona si care este vizitat anual de numerosi turisti.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *