Obiective turistice din Munchen

Orasul Munchen este considerat capitala Bavariei, fiind al treilea oras ca marime din Germania. Majoritatea obiectivelor turistice atrag turistii aici, dupa o vizita in capitala Germaniei: Berlin. Desi nu este un oras foarte mare, Munchen-ul este printre cele mai renumite orase turistice din Europa, atragand astfel milioane de vizitatori anual. Printre obiectivele turistice importante avem: Muzeul BMW, Palatul Nymphenburg, beraria Hofbrauhaus, Allianz Arena, dar si alte piete, palate sau biserici importante.

Muzeul BMW

Muzeul BMW este un muzeu de automobile din Munchen, Germania. Situat langa Olympipark, el se ocupa cu istoria automobilelor concepute de BMW.

Expozitia nu contine doar o colectie uimitoare de BMW-uri vechi si noi, dar si de obiecte si exponate care au legatura cu istoria sociala a companiei si cu dezvoltarile tehnologice ale sale. In timpul saptamanii se pot face tururi zilnice de catre turistii intregii lumi. Totodata, muzeul BMW contine zeci de exemplare de motoare si turbine, motociclete sau autovehicule intr-o varietate de variante posibile. Pe langa modelele actuale, sunt si unele intr-un stil futurist, aici existand chiar si studii conceptuale din ultimii 20 de ani.

Beraria Hofbrauhaus

Daca esti in cautarea unei experience bavariene, intr-un fundal de muzica instrumentala, in timp ce servesti bere sau mancare, cu siguranta aceasta berarie este cel mai bun loc pentru o vizita. In weekend poate fi foarte aglomerata, dar cu toate acestea, beraria Hofbrauhaus ramane unul dintre cele mai speciale locuri de vizitat, Ceva ce trebuie vazut in perioada vacantei pe care doresti sa o petreci in Munchen.

Allianz Arena

Allianz Arena, gazduieste in prezent meciurile de acasa ale echipei de fotbal Bayern Munchen, dar si meciurile echipei 1860. Munchen si este unul dintre cele mai moderne stadioane existente in lume, avand o capacitate de mai mult de 70.000 de locuri, atragand astfel milioane de iubitori ai echipei, dar si a sportului in general. Chiar daca nu esti la prima vizita pe acest stadion, este greu de crezut ca nu vei ramane surprins de atmosfera existenta aici. Niciodata nu este o surpriza faptul ca Allianz Arena este mereu plina de vizitatori, aproape doua milioane de fani vizitand stadionul in fiecare sezon de fotbal.

Iar daca nu ai norocul sa prinzi unul din meciurile disputate de Bayern, poti arunca oricand o privire prin muzeul plin de trofee al acestei echipe.

Munchen ramane un oras cu multe locatii de vizitat, iar daca vrei un city-break Munchen te poti gandi serios, pentru ca preturile nu sunt foarte mari si cu siguranta vei avea servicii de calitate. Recomandam chiar de revelion, cand ai si ocazia sa vezi un impresionat foc de artificii.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *