Madrid – ce poti vizita intr-un city-break ?

Orasul Madrid este capitala Spaniei, fiind considerata una dintre cele mai importante metropole din punct de vedere al turismului. Anual, milioane de turisti vin aici sa viziteze importante obiective turistice. Printre obiectivele turistice ce nu trebuie ratate, se enumera: Piata Mayor, Gran Via, Palatul Regal, Stadionul Santiago Bernabeu, Puerta del Sol, Catedrala Almudena, dar si alte muzee importante existente.

Multe din aceste atractii pot fi vizitate intr-un city-break Madrid de 3-4 zile, asa ca haideti sa trecem in revista cateva dintre atractiile importante ale Madridului.

Piata Mayor

Piata Mayor dateaza inca din Evul Mediu, atunci fiind in afara Madridului. La inceput era doar o piata a bunurilor de consum, dar in anul 1617, din ordinal Regelui Filip al III-lea, a inceput constructia actualei piete inconjurata de cladiri de lemn, care au ars de-a lungul timpului de trei ori in anii 1631, 1672 si 1790. De fiecare data au fost reconstruite, ultima oara dupa proiectul lui Juan Villanueva. Constructiile ridicate dupa ultimul incendiu pot fi admirate si astazi in Piata Mayor ce masoara 120 de metri lungime si 90 de metri latime. Cea mai importanta cladire aflata in incinta pietei este Casa de la Panaderia, sediul breslei brutarilor, chiar inainte de a se infiinta piata.

Actualul design cu turnuri simetrice dateaza dupa ultimul incendiu din 1790. Peretii, cu un colorit deosebit, au fost adaugati abia mai recent, in anul 1992.

Stadionul Santiago Bernabeu

Stadionul a fost inaugurat pentru prima data in data de 14 decembrie 1947 si gazduieste meciurile de acasa a echipei de fotbal Real Madrid. Astfel, daca esti fan al fotbalului, trebuie sa vezi cel putin un meci de pe Santiago Bernabeu deoarece experienta este unica. Santiaco Bernabeu este cu sigurata unul dintre cele mai tari stadioane din lume, experienta din timpul unui meci de fotbal fiind unica. Totodata, poti face intreg turul stadionului de aproximativ 80.000 de locuri cu doar 20 de euro, fiind inclusa si vizita muzeului.

Gran Via

Una din strazile din Madrid pe care nu ar trebui sa o ratezi intr-o calatorie este Gran Via care contine cladiri cu o arhitectura veche, inca din secolul al XII-lea. Aici exista si cele mai importante zone comerciale, dar si numeroase hoteluri sau teatre. Totusi, ceea ce face din aceasta strada o importanta atractie turistica este design-ul arhitectural, iar o plimbare pe aceasta strada te va uimi cu siguranta.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *