Obiective turistice din Praga

In prezent, capitala Republicii Cehe, Praga este unul dintre orasele populare pentru destinatiile turistice din intreaga Europa si lume. Astfel, Praga, orasul situat pe raul Vltava este cea de-a 6-a capitala din topul oraselor cu atractii turistice importante din Europa.

Castelul din Praga

A fost construit in jurul anilor 880 si este cel mai mare castel medieval din europa. Astazi, presedintele Cehiei conduce totul de aici. Totodata, acest castel este considerat principala atractie a turistilor ce viziteaza Praga.

Cum sa vizitezi Castelul din Praga? Pentru o vizita completa a castelului, incluzand si intrarea in cladirile principale, este recomandat sa faci turul castelului in perioada aprilie – octombrie.

Gradina zoologica din Praga

Exista atat de multe de vazut in zonele istorice din Praga, dar totusi turistii inca mai viziteaza gradina zoologica de aici, aceasta fiind cea mai vizitata gradina zoo din intreaga Republica Ceha. Numarul vizitatorilor pe an poate ajunge la 1.3 milioane.Gradina zoologica este localizata la cativa kilometrii in afara centrului orasului, dar se poate ajunge destul de usor cu un transport public.
Astfel, gradina zoologica din Praga este placuta pentru vizitatori, nu doar pentru animale, ci si pentru placerea rurala.

Centrul Vechi din Praga

Este localizat undeva intre Piata Wenceslas si Podul Charles si detine o varietate de stiluri arhitecturale, incluzand biserica in stil gotic : Tyn si biserica in stil baroc St. Nicolas, ceea ce transforma Praga intr-una dintre cele mai proeminente centre mondiale de viata in domeniul urbanismului, arhitecturii si a credintei.

Podul Charles

Podul Charles are un aspect gotic si face legatura intre orasul vechi si cel nou. Totodata, podul este unul dintre cele mai importante atractii turistice pentru turistii ce viziteaza Praga. In plus, este populat de artisti cehi, muzicieni sau vanzatori de suveniruri care stau asezati in linie, de o parte si de alta a podului. Cel mai bun moment de vizita este la apus deoarece te poti bucura in liniste de o pauza bine-meritata, avand o vedere minunata asupra castelului din Praga.

Praga este unul dintre orasele clasice din lume care au scapat din fericire de distrugerea razboaielor din ultimii 1000 de ani, motiv pentru care multe dintre cladirile vechi sunt inca in picioare si sunt monumente istorice care ar trebui sa convinga pe orice amator de calatori pentru un city-break Praga, mai ales in perioada verii, cand vremea si preturile bune atrag sute de mii de turisti in capitala Cehiei.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *