Milano – ce se poate vizita ?

Milano este considerat drept metropola din partea nordica a tarii Italia, care da tonul in moda atat in Europa, cat si in intreaga lume. Un motiv suficient pentru doamne pentru un scurt city-break in aceasta zona, pentru refacerea garderobei. Totodata, acest oras este fascinant din punct de vedere al obiectivelor turistice importante intalnite aici. Printre obiectivele ce atrag numerosi turisti anual, putem enumera: Domul din Milano, faimosul stadion San Siro, dar si Galleria Vittorio Emanuele II.

Stadionul San Siro

Este printre cele mai faimoase stadioane din lume, fiind cel mai important din zona Italiei. Totodata, San Siro este gazda meciurilor de acasa a echipelor de fotbal FC Internazionale Milano si A.C. Milan, detinand astfel si un muzeu important istoriei celor doua cluburi de fotbal. Chiar daca acest stadion gazduieste aceste doua echipe, se stie faptul ca exista o rivalitate imensa intre suporterii lor. In prezent, stadionul are o capacitate de aproximativ 83.000 de locuri, iar recordul de spectatori prezenti a fost de 83.381, la un meci dintre Inter si Schalke din 1997.

Galleria Vittorio Emanuelle II

Renumita “ Galleria Vittorio Emanuelle II” este un complex pentru shopping al orasului Milano, fiind acoperit cu un acoperis din sticla si otel. Interiorul, impresionant prin structurile sale, este decorat in tehnica mozaicului si detine numeroase statui.

Domul din Milano

Domul din Milano este cea mai importanta creatie arhitecturala in stil gotic care a existat vreodata in Italia. Din terasele de pe acoperis te poti bucura de o priveliste incantatoare deasupra orasului . Domul organizeaza, de asemenea, numeroase concerte de muzica clasica.

O vizita in Terasele Domului trebuie facuta obligatoriu de turistii din Milano. Acestia pot lua liftul pana sus sau pot urca pe scarile situate in partea de sud a catedralei.

Domul este una din catedralele occidentaele a caror constructive s-a intins pe durata a catorva secole. In present domina piata centrala din Milano, fiind un simbol al puterii economice pe care aceasta capitala a Lombardiei l-a reprezentat timp de veacuri.

Maiestuozitatea si formele estetice ale catedralei sunt graitoare: detaliile sculpturale ale celor 135 de turle si cele peste 2000 de statui, la fel si marile ferestre ale cladirii, considerate a fi cele mai mari din lume.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *