Obiective turistice din Paris

In prezent, capitala Frantei, Paris, este una dintre cele mai atragatoare capitale din lume, atat pentru turistii europeni, cat si pentru turistii din intreaga lume. Minunatiile Parisului, printre care: Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, celebra strada Champs-Elisees, palatul de la Versailles, dar si cartierul “nou”: La Defense, au transformat acest oras intr-o capodopera metropolitana a lumii.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este simbolul Parisului si al Frantei, avand un succes enorm in domeniul turismului desi a fost construit inca din anul 1889. Acesta atrage aproximativ 7-8 milioane de vizitatori in fiecare an si este cel mai important monument al tarii. Se poate spune despre acest turn ca este imaginea Parisului, fiind construit chiar in inima sa. Turnul are o inaltime de 324m si o greutate aproximativ egala cu a unei cladiri de 81 de etaje.

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre, initial un palat regal, dar acum cel mai faimos muzeu al lumii, este un “must-visit” pentru oricine este interesat de vizionarea artei. Cateva dintre cele mai populare opere de arta ale muzeului includ “Monalisa” si “Venus din Milo”. Muzeul este unul dintre cele mai mari si importante muzee din lume, fiind localizat in inima Parisului, in Palatul Louvre.

Totodata, muzeul are o colectie de peste un milion de opere de arta, dintre care sunt expuse in jur de 35,000. Muzeul are si diverse colectii care variaza de la Antichitate pana la secolul al XIX-lea.

Tine totusi cont ca dureaza extrem de mult pana cand reusesti sa intri in cladirea muzeului Louvre pentru a vedea exponatele, asa ca daca ai in plan sa vizitezi muzeul Louvre, aloca mai mult timp decat un city-break Paris, poate chiar un sejur de o saptamana, pentru ca vei avea ce vedea.

Celebra strada Champs-Elysees

Bulevardul Champs-Elysees are o lungime de 1,9km si 70m latime, incluzant si Arcul de Triumf (dupa care de alfel s-a realizat Arcul de Triumf din Bucuresti, o versiune mai mica a acestuia, evident). Totodata, acest bulevard este faimos pentru teatrele, cafenelele sau magazinele de lux existente, dar si pentru paradele militare care au loc aici in fiecare an in data de 14 iulie, cand se celebreaza ziua Bastiliei. Aici poti vizita: Arcul de Triumf- comandat de catre Imparatul Napoleon si inspirat din “Arcurile” Romanilor, faimosul teatru al bulevardului Champs-Elysees- localizat pe strada Montaigne si construit in 1913, dar si cabaretul Lido- unul dintre cele mai faimoase ale orasului.

La Defense

Denumit astfel dupa statuia ce comemoreaza soldatii care au aparat Parisul pe parcursul razboiului dintre Prusia si Franta, La Defense este cel mai mare cartier european de afaceri din zona Parisului. Cartierul poate fi localizat in partea vestica a Parisului si este vizitat de aproximativ 8 milioane de turisti in fiecare an, gazduind si un muzeu in aer liber.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *