Halkidiki, Grecia

Halkidiki este una dintre cele mai populare locatii turistice din Grecia, iar fiindca este destul de aproape de granita cu Bulgaria, atrage o multime de turisti Romania, care vin aici direct cu masinile, distanta dintre Halkidiki si capitala Romaniei fiind de 700 de km. Ca si cum ai merge de la Bucuresti pana la granita cu Ungaria, deci nu chiar atat de departe. Asa ca nu e de mirare ca am cautat sa vad ceva oferte de sejur 2016 in Halkidiki, Grecia.

In prima faza, am cautat sa vad ce as putea sa vad intr-un astfel de drum. De obicei, daca ma duc la un drum mai lung, caut sa vad ce pot sa mai vad pe parcursul traseului, pentru a mai avea cateva pauze pe un drum mai indelungat. Daca pana la Giurgiu drumul e rapid, mai mult stai la granite la pod, pentru ca podul este acum in reparatii. Se estimeaza ca pana la vara sa se poata circula pe acesta, dar la ritmul de lucru din Romania, nu poti niciodata sa stii. Oricum, mai ai si alte variante pentru a trece granita. Poti sa treci la Oltenita, la Calarasi, la Zimnicea si in multe alte zone. Pretul pentru trecere este similar cu cel de la taxa de pod, diferenta e ca trebuie sa astepti un pic de timp pana sa treci cu bacul.

In Bulgaria ai o multime de locatii de vizitat, incepand cu capitala Sofia si mergand tot catre sud, ai o multime de locatii pe care le poti vizita. Le voi detalia intr-un articol viitor (va fi un link aici).

Pana la urma treci granita si ajungi la Salonic, iar de acolo in Halkidiki. Iar in zona respectiva ai urmatoarele locatii de vizitat:

  • Muntele Athos – daca esti o persoana mai spiritual, poti sa treci pe acolo pentru o sedere linistita. E unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din lumea ortodoxa.
  • Casele din piatra din Afitos, inscriptionate cu data constructiei si numele proprietarului
  • Parcul lui Aristotel este un parc ale carui exponate sunt reprezentari ale fenomenelor din natura
  • Pestera Petralona – o pestera impresionanta prin colectia de stalactite si stalagmite. Un vis pentru orice speolog.

Iar la final, cele trei mari statiuni din zona: Kalithea, Halkidiki si Possidi. Daca vreti sa va bucurati de soare in Halkidiki, cea mai buna perioada ca sa vizitati zona e intre Aprilie si Octombrie.

Asta e doar o destinatie. In lunile urmatoare voi mai discuta si despre alte locatii turistice din Grecia.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *