Destinatii de vacanta: Grecia 2016

In ultima perioada am auzit la stiri, dar si prin diverse siteuri, ca Grecia n-ar mai fi un loc bun pentru vacanta, din cauza crizei umanitare datorate de migratia refugiatilor sirieni in Europa. Si pentru cateva insule, cele aflate in apropiere de Turcia, situatia e cumva ca cea descrisa la stiri, pentru ca sunt multi refugiati care intra in Grecia si cer azil. Cu toate acestea, sunt multe insule pe teritoriul Greciei care nu au astfel de problem si unde te poti uita dupa o oferta sejur de neuitat in Grecia pentru 2016. Santorini, Zakynthos,Corfu, Kos, Rhodos sau Thassos sunt inca locatii accesibile pentru o vacanta in aceasta vara.

Am fost si eu in dubii, pana cand am vorbit cu cativa prieteni care au fost in Grecia in ultimele luni si mi-au spus ca pe insulele grecesti cele mai vizitate de turisti nu sunt probleme si ca turist te simti in regula pe toate acestea.  Singura problema mai mare care mi-a fost semnalata de acestia a fost ca sunt cam multi caini pe unele insule. Cred insa ca de atunci au mai rezolvat si grecii problema asta, chiar daca in momentul asta au multe pe cap. Nu isi pot permite sa piarda vizitatori in Grecia, mai ales ca este una dintre principalele surse de venit in insulele din Marea Egee.

M-am gandit ani buni unde as merge daca ar fi sa aleg sa merg in vacanta in Grecia. Probabil ca as fi ales o saptamana de vacanta pe o insula iar apoi as fi continuat sa vizitez in fiecare zi catre o insula. Dar mi-am dat seama ca nu am o luna de vacanta si foarte multi bani pentru a realiza asta.

Apoi m-am gandit la transport. Sa incerci sa ajungi cu masina pe insulele din Grecia se dovedeste a fi destul de dificil. Acolo cea mai simpla variant e avionul sau autocarul + vapor pana pe insula la care doresti sa ajungi. Din fericire in Santorini, una din locatiile pe care vreau sa le vizitez in aceasta vara, gasesc, am gasit hoteluri in luna iunie in care poti plati doar 350-400 de euro pentru un intreg sejur, cu tot cu transportul inclus.

Concluzia generala e: puteti sa mergeti in Grecia si acum, lejer. Din fericire, cu toata situatia pe care o au ei (criza economica + migratia refugiatilor), e un beneficiu pentru noi turistii, pentru ca preturile mai scad si sunt accesibile pentru turistii romani.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *