Obiective turistice din Bruxelles

Bruxelles este considerata capitala Uniunii Europene deoarece aici se afla sediul Consiliului Uniunii Europene si al Comisiei Europene, dar si alte sedii importante din domeniul european, fiind un oras important prin turismul sau, atragand o multime de turisti prin obiectele turistice care te fac sa te gandesti la un city-break Bruxelles, specialitatiile existente aici, dar si traditie.

Muzeul Magritte

Localizat in inima orasului Bruxelles, Muzeul Magritte prezinta o colectie de arta a unui artist pe nume Rene Magritte. Aceasta colectie bogata, de peste 200 de lucrari este cea mai mare din lume. Muzeul detine o multime de picturi ( Empire of light, The Man fromthe Sea), desene si sculpturi, fotografii vechi, dar si obiecte pictate sau filme create de insusi Magritte.

Autoworld

Autoworld este un muzeu de masini vintage si poate fi gasit in in centrul orasului Bruxelles. Acesta detine o larga si variata colectie de peste 250 de masini vintage (atat europene cat si americane ) care au aparut incepand cu secolul al XVII-lea pana in secolul al XIX-lea. Totul a inceput de la detinerea unor trasuri vechi si a continuat cu masini sport din anii 1960. Se poate spune despre acest muzeu ca gazduieste “istoria automobilelor”

Atomium

Creat in 1958 pentru Targul Mondial de la Bruxelles in Heysel, Bruxelles, Atomiul este singura structura ramasa in picioare dupa targ. A fost proiectat de catre André Waterkeyn cu scopul de a simboliza atomul de fier elementar marit de 165 de miliarde de ori. Inaltimea acestui complex este de 102 metri, are un numar de 9 sfere, fiecare sfera avand un diametru de 18 metri si cantareste in total 2400 de tone. El este situat in parcul Brupark din Bruxelles. Sferele au fost infasurate in otel inoxidabil, iar in 2004, ele au fost readuse la stralucirea lor initiala si in 2006 au fost deschise din nou spre vizionarea publicului.

In 2008 a fost aniversarea de 50 de ani a Atomiului, care este, in prezent, cea mai vizitata atractie turistica din Bruxelles. In sfera de sus exista un restaurant si oamenii se pot bucura de vederi panoramice de acolo. Celelalte 4 sfere deschise publicului sunt accesibile doar cu ajutorul liftului, iar 3 dintre sferele de sus sunt rezervate pentru evenimente. Exista, de asemenea, si o sfera pentru copii destinata evenimentelor scolare, unde copiii pot dormi.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *