Parcul National Cindrel se afla in judetul Sibiu, desfasurandu-se pe o suprafata de 9.043 de hectare. In componenta sa se afla impresionante forme de relief din masivii Cindrel si Lotru.
Parcul National Cindrel cuprinde suprafata desfasurata intre creasta Muntilor Lotru la sud, Varful Piatra Alba (2178 m) la vest, Varful Cristesti (2235 m) la est si Varful Iujbita (1989) la nord. Zona este protejata de lege din anul 2000, la care se adauga si o hotarare a Consiliului Judetean Sibiu ce dateaza din 2004.
Parcul National Cindrel ofera un peisaj spectaculos, cu culmi netede si vai, unele pornind chiar din circuri glaciare suspendate la marginea si sub nivelul suprafetelor superioare.
In cadrul parcului se afla 12 caldari glaciare. In timp ce unele abia prind contur, altele cum ar fi Iezeru Mare, Iezeru Mic sau Gropota sunt bine conturate. In componenta parcului mai intra morene si lacuri, precum si o retea hidrografica formata din raul Sadu si raul Frumoasa. Primul rau curge spre est, iar cel de-al doilea spre vest, din ambele formandu-se in aval raul Cibin ce se intinde pe o lungime de 70 km in cadrul judetului Sibiu.
Intre varfurile Cindrel si Frumoasa se afla Platoul Diavolului la o altitudine de peste 2100 de m. Zona dispune de o flora si o fauna impresionante, tot aici fiind si o turbarie.
Un punct de atractie deosebit il reprezinta si Rezervatia Iezerele Cindrelului aflata in nordul parcului, iar imediat dupa aceasta, la 1800 m altitudine apar padurile de jneapan, afinul si smardarul.
In Parcul National Cindrel exista si doua refugii in care se poate face turism, respectiv Canaia si Sub Iezere, insa acestea nu dispun de dotarile corespunzatoare.