Sugas Bai, judetul Covasna

Sugas Bai este o statiune aflata la 8 km de municipiul Sfantul Gheorghe, resedinta judetului Covasna, fiind situata la o altitudine de 747 m, la poalele Muntilor Ghirghiului, este protejata impotriva vanturilor datorita pozitiei geografice pe care o are.

Este o statiune turistica ce ofera o priveliste de neuitat, unde turistii vin in toate anotimpurile pentru aerul de aici, pentru a-si trata diferite boli si afectiuni, pentru a face drumetii sau, pe timp de iarna, pentru a schia.

Numerosi turisti vin in statiunea balneoclimaterica Sugas Bai datorita bailor si mofetelor (emanatii de dioxid de carbon care strabate prin crapaturile scoartei terestre in regiunile vulcanice) care au un rol important in tratarea bolilor cardiace si a bolilor aparatului circulator.

sugas bai

Turistii care iubesc sporturile de iarna pot schia la Sugas Bai. Partia de aici se intinde pe o lungime de 500 m, are un grad de dificultate mediu, este dotata cu teleschi si dispune de tunuri de zapada artificiala si de nocturna.

Accesul in statiunea Sugas Bai se face pe drumul dinspre Sfantul Gheorghe, iar turistii care nu dispun de masina proprie pot lua autobuze care circula la intervale regulate pana in statiune.

ski sugas bai

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

One thought on “Sugas Bai, judetul Covasna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *