Castelul Dracula Tihuta

Hotelul Castel Dracula se afla in pasul Tihuta la altitudinea de 1116 metri, fiind aflat in localitatea Piatra Fantanele, in apropierea limitei dintre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava, in judetul Bistrita-Nasaud, langa drumul european 58 (DN 17).

Hotelul ofera o vedere panoramica de exceptie asupra muntilor Bargaului, iar de acolo se porni mai multe drumetii montane despre care voi vorbi in partea de trasee montane.

Istoria Hotelului Dracula din Tihuta

Povestea acestui castel este una foarte recenta, mai precis in anii ’70, cand acest hotel a fost construit, in special pentru a profita de legenda contelui Dracula, scrisa de autorul Bram Stoker.

Castelul Dracula Tihuta a fost construit in stil medieval, dar cu spatii de cazare si conditii moderne, cu saloane decorate tematic, care ofera scene misterioase din povestea contelui Dracula.

Locatia nu putea fi mai potrivita, undeva la peste 1100 de metri, aproape de ultima localitate din judetul Bistrita-Nasaud spre Suceava, cu o vedere de exceptia asupra muntilor din jur, in mijlocul naturii, a fost un loc perfect pentru a crea turistilor senzatia ca se afla pe taramul in care “contele Dracula” a trecut.

Facilitati Castelul Dracula Tihuta

Pentru cei care doresc sa ajunga la hotel, e bine sa stie exact ce facilitati ofera acest hotel.

Hotelul are 70 de camere, dintre care 57 sunt camere duble, 5 camere sunt duble cu pat matrimonial, 2 camere triple si trei camere speciale, mai precis:

 • Apartamentul “Mina Harker”
 • Apartamentul “Lucy Westenra”
 • Apartamentul “Quincey Morris”

Toate aceste trei apartamente au un pat in plus si decoruri mai aparte. Toate camerele au bai proprii si cada sau dus.

Spatii de parcare sunt suficiente in zona castelului, internetul e gratuit, iar in cadrul hotelului puteti gasi si un restaurant, dar si alte servicii precum:

 • serviciu de calcatorie
 • spalatorie
 • facilitati pentru persoane cu handicap
 • tv
 • telefon
 • biliard

Receptia hotelului este deschisa non-stop pentru oaspeti, aveti insa grija sa rezervati din timp, din moment ce hotelul este rezervat aproape in totalitate in mare parte a timpului, dar in special in perioada mai – octombrie, in special de la Halloween.

Preturi la cazarea in castelul Dracula Tihuta incep de la 195 de lei si merg pana la 390 de lei, in functie de camere.

Trasee turistice in Tihuta

Despre Pasul Tihuta am mai vorbit si cu alta ocazie, puteti vedea acolo mai multe poze si informatii. Aici voi vorbi despre traseele montane pe care le puteti incerca daca sunteti in apropierea Hotelului Castel Dracula.

Trasee albastre muntii Bargaului

 1. Piatra Fantanele – Varful Pietrii – Varful Muncel – Varful Heniu Mare – Pasul Stramba – timp de mers: 10 ore – lungime traseu: 26 de km, fiind un traseu mediu cu punct de plecare din Piatra Fantanele de la inaltimea de 1084 de metri si punct de sosire in pasul Stramba, la inaltimea de 670 de metri, aflat in apropierea comunei Stramba.
 2. Piatra Fantanele – Valea Corca – Poiana Ciungii – Valea lui Toader – Izvorul Lung – Sat Mita – timp de mers: 5 ore – lungime traseu: 7 KM, cu pornire din satul Piatra Fantanele si sosire in satul Mita, la inaltimea de 805 metri, un traseu simplu fara pasaje dificile. Este un traseu care ajunge in apropierea lacului Colibita.
 3. Piatra Fantanele – Dornisoara – Izvorul la Borcut – timp de mers: 1 ora – lungime traseu: 4 KM, fiind un traseu usor, legatura dintre comunele Piatra Fantanele si Dornisoara.
 4. Piatra Fantanele – Ciosa – Drumul Romanilor – E58 – Cabana Valea Strajii – timp de mers: 4 ore – distanta 9 KM, acest traseu pornind din Piatra Fantanele de-a lungul drumului european 58 pana la Cabana Valea Strajii, aflata in apropiere de Muresenii Bargaului.
 5. Piatra Fantanele – Pasul Tihuta – Poiana Frau – Varful Siminic – Pasul Gradinita – timp de mers: 5 ore – lungime traseu: 15 km, fiind un traseu ceva mai dificil pe creasta, in zone cu pasaje de vegetatie forestiera prabusita.
 6. Piatra Fantanele – Poiana Sub Magura – Varful Buba – Saua Terha – Varful Bistriciorul – timp de mers: 9 ore – lungime traseu: 15 km, fiind un traseu dificil care porneste din Piatra Fantanele de la 1084 de metri si ajunge la Saua Bistricilor, la inaltimea de 1926 de metri, fiind un traseu bine amenajat.

Evident, mai sunt si alte trasee amenajate, dar le puteti cerceta pe harti specializate.

Hotelul Dracula din Piatra Fantanele poate fi o alegere inspirata in orice anotimp, fiind un hotel aflat la mare inaltime, cu posibilitati de practicare a schiului, dar si cu petrecerea timpului pe diverse trasee montane pe perioada verii.

Ati fost vreodata cazati la acest hotel ? Care este opinia voastra ?

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *