Statiunea Lepsa, judetul Vrancea

Situata la poalele Muntilor Vrancei, in judetul Vrancea, statiunea Lepsa este despartita de 75 km de orasul Focsani, fiind in plina dezvoltare datorita avantajelor oferite de pozitionarea geografica care a permis construirea a numeroase pensiuni turistice si agroturistice.

statiunea lepsa, vrancea

Una dintre cele mai frumoase statiuni turistice din Moldova, Lepsa este locul perfect daca vreti sa va bucurati de momente de liniste si sa profitati de frumusetile naturii. Partea cea mai placuta si interesanta la aceasta statiune este reprezentata de obiectivele turistice deosebite ce pot fi vizitate aici.

lepsa

In primul rand este Rezervatia naturala Tisita, oaza de liniste si una dintre cele mai mari arii protejate din judet (4,5 km lungime), ale carei chei s-au format in urma actiunii paraului Tisita ce a creat o vale adanca intre Tisaru Mare si magura Rapa Caprei. Daca ajungeti aici va puteti bucura de intalnirea cu animale salbatice, capre negre sau cu pasarea de dimensiuni mici “fluturasul de stanca”.

valea tisitei toamna

O alta rezervatie naturala, mai mica insa, ce merita vizitata in cazul in care va aflati in Lepsa este Cascada Putnei ce se intinde pe o lungime de 80 m si care se varsa intr-un lac de 12 m adancime, numai bun pentru iubitorii de pescuit.

cascada putnei

cascada putna

Manastirea Lepsa este locul potrivit daca vreti sa aveti parte de putina liniste sufleteasca. Manastirea reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte de acest tip din Vrancea si a trecut printr-o serie de modificari, incepand cu ridicarea ei in 1789 si daramarea in 1927, ca mai apoi sa fie reinfiintata in anul 1989.

manastirea lepsa

Iubitorii de drumetii pot aunge pe varful Tisaru, situat la o altitudine de 1280 m, pe un traseu marcat ce poate fi parcurs in orice sezon.

varful tisaru

Pentru o priveliste minunata o plimbare pana la Lacul de acumulare de la Gresu va fi foarte relaxanta.

In statiunea Lepsa puteti ajunge pe drumul national DN2 Focsani – Tg. Secuiesc.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *