Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea

Localitatea Sfantul Gheorghe din Delta Dunarii este locul in care multi oameni merg sa se relaxeze si sa se bucure de unele dintre cele mai frumoase peisaje ale Romaniei. Locul atrage anual o multime de turisti, atat din tara, cat si din afara, veniti pentru a se regasi, pentru a se bucura de o priveliste minunata si a cunoaste oamenii de aici impreuna cu povestile lor.

sfantu gheorghe mare

Sfantu Gheorghe se afla in partea de est a Deltei, chiar la punctul in care unul din braturile Dunarii, Bratul Sfantu Gheorghe, se varsa in Marea Neagra. Situata la o distanta de 120 km de Tulcea si 38 km de Sulina, aceasta localitate este singura care ofera priveliste atat catre Dunare, cat si catre Marea Neagra, accesul catre ea putand fi facut doar pe calea apei.

sfantu gheorghe tulcea

Localitatea Sfantu Gheorghe a fost mentionata documentar pentru prima data pe o harta a unui mare navigator, genovezul Viconti, in secolul al IV-lea sub numele de San Giorgio.

Ca activitate principala, oamenii din Sfantu Gheorghe se ocupa cu pescuitul. De asemenea in ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult turismul rural, desfasurat in special pe perioada verii, cand Delta Dunarii ofera peisaje spectaculoase.

Cei care vin la Sfantu Gheorghe se pot bucura de o multime de activitati de relaxare si plimbari pe apa pe ambarcatiuni specifice.

O posibilitate interesanta de petrecere a timpului liber in localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii o reprezinta traseele turistice. Exista trei trasee pe care turistii pot merge si anume:

  1. Sfantu Gheorghe – Zaton – Buhaz – Palade – Crasnicol – bratul Sfantu Gheorghe
  2. Sfantu Gheorghe – canalul Tataru – cordonul litoral – canalul Imputita – canalul Busurca – orasul Sulina.
  3. Sfantu Gheorghe – bratul Sfantu Gheorghe – Lacul Erenciuc – canalul Mocansca – Lacul Puiu – baza turistica Rosu – Lacul Rosu – cherhanaua Rosulet – Lacul Rosulet.

In localitatea Sfantu Gheorghe se poate ajunge fie pe cale feroviara, pe ruta Bucuresti-Tulcea, fie pe cale rutiera, pentru aceasta existand mai multe variante, respectiv: Bucuresti – Tulcea prin Urziceni sau pe Autostrada Soarelui – Slobozia, Tulcea – Mahmudia – Murighiol. De la Murighiol spre Sfantu Gheorghe exista transport fluvial.

Daca alegeti anul acesta Delta Dunarii ca destinatie de vacanta nu uitati sa treceti prin Sfantu Gheorghe, pentru a va bucura de specialitatile de peste gatite de oamenii de aici, de peisajele spectaculoase si de linistea specifica zonei.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *