Turismul în pandemie – Reîntoarcerea la natură

Odată cu pandemia s-au schimbat forțat și preferințele românilor când vine vorba de călătorii și destinații de concediu.

Dacă în anii trecuți marea majoritate alegea să își petreacă vacanțele în străintate situația actuală i-a îndemnat să reconsidere opțiunile locale. Iar acestea nu sunt deloc puține deoarece relieful variat de pe suprafața țării a creat numeroase atracții naturale care merită bifate o dată în viață.

Tabăra mereu este împărțită între cei care iubesc marea sau muntele, dar mai sunt și cei care își doresc să viziteze mai mult prin orașe cu arhitectură medievală precum Sibiu, Brașov sau Sighișoara.

La Marea Neagră

Un fel de tradiție de a merge vara la mare cu tot familionul,de la statul pe pătură sau prosop direct pe nisip, până la mâncatul de hamsii și mici la o gheretă cu vedere la mare. Mulți ani acesta a fost visul oricărui român trecut de 30 de ani.

Acum nu mai e la fel de liber tot. Restricții în ceea ce privește capacitatea de cazare, distanțarea de pe plajă și recipientele de dezinfectant la fiecare pas. Părinții se bucură dacă mai vâd ici colo câte-o trambulină de copii unde îi mai pot lăsa să își consume energia deoarece majoritatea jocurilor care erau dedicate copiilor au rămas închise.

Acest lucru aduce încă un motiv de frustrare pentru familiile care își doreau puțină liniște în vacanță. Astfel nu le rămâne decât să umfle o piscină în fața sezlongului pentru ca cei mici să fie ocupați mai mult timp.

Cu cortul la munte

Vara trecută românii cu mic cu mare au luat munții cu asalt mai mult ca niciodată. Pandemia i-a determinat să meargă în locuri unde libertatea încă exista în forma ei brută. Aer curat, mișcarea practic tot ce și-au dorit la un preț derizoriu. Un cort de dormit, și nu ne referim aici la corturi teepee ci la unele de camping potrvite chiar și pentru vreme rece și ploioasă. O astfel de investiție merită făcută dacă se dorește repetetă experiența. Altfel, un cort performant se poate închiria la un preț mai mic decât ar costa achizționarea unuia de nou.

Iar o altă variantă devenită foarte rapid populară în rândul românilor este călătoria cu rulota prin țară. Practic pentru a putea închiria o rulotă pentru 2021 trebuie făcută rezervarea cu multe luni înainte deoarece este o cerere foarte mare iar oferta nu este așa de bogată pe cât se cere. Aceasta putând fi chiar și o idee de business, de ce nu.

Mulți români au încercat să își cumpere o rulotă mică și să pornească cu ea prin țară prin diverse zone, să petreacă alături de familie câteva zile în natură. Rulotele înșă au devenit destul de scumpe la finalul anului, odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, fiindcă britanicii erau, neoficial, cei mai mari exportatori de rulote în UE. Iar cum ducerea / aducerea a orice din UK câtre RO a devenit o problemă, prețul rulotelor a sărit destul de mult în sus.

De aici și ideea de business, dacă știi să o gândești long-term. O afacere cu inchirierea de rulote medii și mari pentru familii poate fi o afacere

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *