Sfaturi pentru un Road-Trip

ranca

De-a lungul timpului am avut extrem de multe drumuri prin Romania, in care am realizat o multime de poze si am invatat constant cate ceva despre Romania. Si cum Romania nu este o tara foarte mica, un tur al acestei tari nu il poti face in doar o zi, avand nevoie sa iti stabilesti din timp mai multe locatii de cazare in Romania, in functie de traseul pe care ti-l stabilesti.

Acum mai bine de o luna am avut un drum de intoarcere de la Suceava catre Craiova, dar fiindca eram deja obosit si la Craiova nu trebuia sa ajung decat a doua zi mai peseara, am preferat sa ma opresc undeva pe drum sa dorm. Era deja ora 18:00, asa ca am gandit cumva sa ajung la Praid, poate sa apuc sa vizitez mina de sare din zona si sa imi iau niste apa minerala de Corund inainte de a pleca mai departe catre Craiova. Am cautat rapid pe tableta dupa cazare in Praid si am gasit o pensiune care avea camere cu doua paturi si dus propriu la 50 de lei pe noapte, lucru destul de multumitor. Daca mergi la fel de mult pe drumuri, iti recomand sa nu faci mai mult de 800-900 de km intr-o zi, pentru ca pe drumurile din Romania pentru aceasta distanta pierzi cel putin 10-11 de sofat, iar dupa atat de mult drum este obosit tare. Mai bine faci o pauza intr-o parcare si dormi putin sau daca esti obosit bine de tot, mergi la o pensiune sau motel si odihneste-te suficient. E mai bine decat sa risti sa faci accident.

Oricum, hai sa trecem la lucruri mai frumoase. Dupa drumul de la Craiova, am mai avut unul pana la Iasi dupa doua saptamani. Plecam din Severin si am decis sa plec la drum iar cand se face deja intuneric, sa ma uit dupa cazare. Am decis insa sa merg de la Pitesti pe Campulung si mai departe pe Brasov, lucru pe care cumva il regret acum, pentru ca dupa Campulung si pana aproape de Rasnov sunt o gramada de serpentine si nu nici drumul nu e foarte bun. Am ajuns intr-un final in judetul Brasov si am trecut de serpentine, dar eram deja prea obosit. Banuiam ca Branul nu e chiar o locatie ieftina, asa ca am cautat direct dupa cazare ieftina la Bran si am aflat ca e ceva mai scumpa locatia decat Praid. Mi-am gasit o camera cu 80 de lei pe noapte, suficient de ok pentru o noapte si o vizita la castelul Bran. Despre castelul Bran voi vorbi intr-un articol separat, care va fi din pacate fara prea multe poze, pentru ca e destul de scump sa fotografiezi interiorul castelului. A fost insa o experienta interesanta si panorama din castel e una splendida.

La final, va recomand ca atunci cand mergeti pe distante lungi din punct de vedere turistic, opriti-va mai des in locatiile care va par interesante. Pentru ca altfel veti regreta ca nu ati oprit acolo sau veti auzi suficiente nemultumiri de la pasageri ca nu ati oprit. Incercati sa nu faceti prea multe poze si doar sa va bucurati de ce vedeti. Pe net sunt o multime de fotografii frumoase din o gramada de locatii, cu telefonul personal e greu sa scoti o poza buna. Un selfie sau o fotogafie cu locatia e suficienta. Bucurati-va de ce aveti in jur.

Si la final, ca un sfat personal, luati o statie. O sa va ajute cu radarele (daca nu vreti sa mergeti constanta cu 50 km/h) si puteti afla de la oamenii care stau mai mult timp pe drum locatii de mancate sau, in cazurile mai nefericite, locatii in care sa iti poti repara pana. Costa undeva la 350 de lei cu tot cu antena si la drumurile lungi fac diferenta.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *