O vizita in Herculane

Herculane a fost una din perlele Romaniei, fiind una dintre cele mai vizitate statiuni, in special in perioada comunista, dar si multi ani dupa aceea. Din pacate insa nu s-a mai investit masiv in statiune, iar din acest motiv turistii au inceput sa dispara. Statiune e inca vizitata de ceva oameni, majoritatea oameni in varsta care isi cumpara aparate auditive la preturi competitive de la TV sau de pe internet (ma rog, le cumpara copiii, pentru ca nu se mai inteleg cu ei) si vin la tratamente pentru diverse afectiuni legate de oase, in general reumatism sau tratament dupa fracturi si luxatii, apa de Herculane fiind recunoscuta pentru eficienta pe care o are in afectiuni de genul.

Drumul pana in localitate e marea problema. Chiar daca am merg joia acolo si nu era foarte aglomerat, am facut vreo 10 minute pana in statiune din cauza gropilor si a decoperarilor de asfalt. Baile Herculane trec printr-un intreg proces de modernizare, cu canalizare, refacere de drumuri si cat se poate, de hoteluri. Drumurile si canalizarea sunt inca in lucru, motiv pentru care multi turisti prefera sa evite sa ajunga in Herculane cu masina. Si probabil ca va mai dura putin pana cand se va putea circula ok cu masina prin Baile Herculane.

Am fost si in weekend in Baile Herculane si a fost criminal, pentru ca de sus de la cade pana jos la intersectia cu DN6 am facut aproape o ora, neavand loc de oamenii care au venit la relaxare din Drobeta Turnu Severin si de prin judetele Gorj si Caras-Severin. Infrastructura din zona inca nu face fata la afluxuri mari de turisti.

N-am stat mult prin statiune, m-am plimbat prin zona centrala unde am observat aceleasi cladiri de pe care pica tencuiala si hoteluri vechi. Cativa noi proprietari de hoteluri au inceput sa investeasca in cladirile pe care le au, sa le puna cat de cat pe picioare, in speranta ca vor atrage mai multi turisti in perioada urmatoare.

La o cafenea care avea si hotel m-am oprit foarte scurt pentru un ceai si am putut sa observ in interior ca mare parte a scaunelor si meselor erau noi, iar cateva dintre aparatele horeca pe care le aveau acolo erau noi, precum aparate de cafea, cuptor cu microunde si gratarul erau ceva mai noi si chiar si instrumentele care erau mai vechi erau intr-o stare buna. E o investitie, cumva riscanta, sa vii sa modernizezi o locatie in Baile Herculane, dar cred ca in urmatorii ani situatia va fi ceva mai buna iar turistii vor veni din nou in numar mare in locatie.

Pana atunci, ce sa va zic, nu ocoliti locatia. Statiunea e pozitionata foarte ok, aproape de drumul european, asa ca atunci cand aveti ocazia, aruncati o fuga pe acolo. Mai ajutati un pic economia locala.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *