Munca in modul rapid cu echipamente horeca

Mereu m-a pasionat modul in care anumite hoteluri si restaurante reusesc sa faca niste servicii intr-un timp foarte scurt. Cum ar fi spalatul rapid de haine si uscatul acestora, organizarea cartelelor per camere, iar la restaurante in special livrarea mancarii si a bauturii intr-un mod rapid. Toate acestea sunt posibile cu echipamente horeca profesionale care sa iti faca treaba mult mai rapid si mai usor. Foarte util cand ai foarte multi clienti si incerci sa mentii totul pe o linie de plutire.

In cazul hoteluri sunt multe lucruri de luat in seama, in special legat de curatenie, pentru ca asta e in general problema cea mai mare la hoteluri. Iar pentru asta sunt folosite aparate profesionale de curatenie, precum aspiratoare de mare putere si cu saci mari, incat sa nu fie nevoie de golirea acestora dupa un etaj. De asemenea, majoritatea hotelurilor mari au la subsoluri o zona de curatenie pentru spalarea la nivel industrial a lenjeriilor de pat, perdelelor si a altor lucruri prezenta intr-o camera de hotel. Masinile de spalat din gama horeca sunt facute pentru a primi cantitati importante de materiale pentru spalat, cu diverse setari in functie de tipul de textile. Pe langa aceasta, mai este si o uscatorie destul de mare unde acestea sunt puse pentru o uscare rapida.

In restaurante e mai interesant, pentru ca multe din aparatele horeca care apar acolo sunt cumva vizibile si pentru cetateni. In primul rand, cuptoare si plite profesionale, pentru a ajutora bucatarii din restaurante sa gateasca mai rapid si mai eficient, sa nu tina oamenii astept la mese dupa diverse feluri de mancare. Evident, nu toata mancarea se face pe loc, nu va asteptati la asta, dar sunt o gramada de metode a tine mancarea numai buna pentru consum. De la tavile metalice incalzite puse in zone care sa nu permita trecerea caldurii pana la reincalzirea rapida (aka cuptor cu microunde).

Mai sunt si griluri industriale unde se poate frige carnea intr-un mod rapid, la cuptoare profesionale de pizza si multe altele. Dar despre acestea intr-un alt articol mai detaliat, strict despre restaurante.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *