Mergi pe munte in Romania? Nu uita sa iti descarci aplicatia Salvamont

Iarna s-a instalat incet in majoritatea crestelor montane si nu va mai dura mult pana ce traseele vor fi acoperite in totalitate de zapezi. Chiar daca multe dintre drumurile montane sunt inchise de catre salvamontisti, oamenii continua sa se aventureze in inima muntilor fara sa tina cont de conditiile meteo, echipament sau starea traseelor.

Iubitorii de trasee montane au acum la dispozitie o aplicatie pentru telefonul mobil care le poate veni in ajutor in momente dificile si nu numai.

Cu ajutorul aplicatiei iti poti planifica din timp excursiile montane si poti afla cele mai importante avertismente date de catre salvamontisti. Ai pe telefon cele mai noi informatii despre starea vremii, traseele montane, contactele, dotarile si locatiile cabanelor si partiilor din intreaga tara.

In timpul calatoriei, chiar si fara acces la internet, ai la dispozitie harta aplicatiei pentru a localiza cabanele aflate in jurul tau si pentru a te ghida pe munte.

Cum o aplicatie pe mobil iti poate salva viata

Conform datelor oferite de Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania, peste 3500 de turisti beneficiaza de asistenta Salvamont pentru rataciri sau accidente suferite pe partiile de schi sau pe trasee montane. Misiunea dificila a salvamontistilor era localizarea turistilor.

Acum, in sectiunea SOS a aplicatiei ai la dispozitie un serviciu de localizare a pozitiei telefonului prin care notifici, in timp real, dispeceratul Salvamont despre traseul si coordonatele tale, altitudinea si chiar si nivelul bateriei telefonului. Acest serviciu este recomandat tuturor celor care calatoresc pe vreme dificila sau pe trasee necunoscute.

Totusi si aceasta aplicatie are limitele ei. Nu te poate apara de frig, animale salbatice sau avalanse! Vremea pe munte se poate schimba dramatic intr-un interval de timp extrem de scurt. Nu pleca pe traseul montan fara echipament corespunzator pentru conditiilor meteo!

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *