La ski

Iarna a lasat-o mai moale in ultima perioada, avand in mare parte a timpului temperaturi intre -5 si 5 grade. Si chiar daca nu am prea avut multe ninsori, pe partiile din Romania inca se poate schia consistent, pentru ca aici a nins ceva mai mult si stratul de zapada este destul de mare. Din fericire (cel putin pentru unii) se anunta ceva ninsori in urmatoarea saptamana si la inceputul lui februarie, lucru care ar trebui sa aduca si mai multi oameni pe schiuri pe partiile de pe Valea Prahovei, Straja, Parang sau din Bucovina.

Inainte insa de orice tentativa de schi, este de bine sa fiti pregatiti cu toate materialele necesare pentru practicarea acestui sport. Incepand cu casca de schi, care o vad ca o necesitate, mai ales cand schiezi la viteze mari, trecand mai departe la un costum de schi sau o bluza plus pantaloni de schi care te vor ajuta sa nu ingheti cat timp faci calatoria pe munte.

Iar la final, trebuie sa ai la dispozitie si niste schiuri decente. Ideal ar fi daca ti-ai putea face o comanda de schiuri personalizata, dar cum nu toata lumea isi permite schiuri personalizate, e mai simplu sa iti alegi schiurile in functie de nivelul pe care il ai si de ceea ce iti doresti sa faci.

Poti alege niste schiuri mai scurte daca esti incepator si abia descoperi tainele, in special pentru ca aceste schiuri nu permit rularea la viteze la fel de mari ca schiruile lungi. De obicei e ok daca schiurile acestea nu te depasesc in inaltime.

Ca sa citez pe cineva: “Un schi mai scurt se va comporta mai bine la viraje dar nu va fi la fel de stabil ca un schi lung”. Asadar alegerea depinde de experienta si de cat de agresiv vrei sa cobori.

Dupa ce ai toate aceste lucruri puse la punct, e timpul sa iti alegi o locatie cu multa zapada si sa te pregatesti pentru distractie.

partie-schi

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *