Statiunea Straja – Ski Resort, Ski Map si Cazare

Statiunea Straja Lupeni

Despre Statiunea Straja

Statiunea Straja se afla in judetul Hunedoara, se afla la altitudinea de 1440 m, si este una dintre cele mai populare statiuni dedicate sporturilor de iarna din Romania. Straja a fost declarata statiune montana doar tarziu in 2001. Complexul turistic Straja cuprinde peste 300 de cabane si 8 partii de ski amenajate.

Domeniul Schiabil Straja – Informatii suplimentare

Cu o altitudine intre 900 si 1.440 de metri (cu Varful Straja la 1868 m, insa chiar daca exista o instalatie de cablu pentru varf, aceasta nu functioneaza la data redactarii acestui articol), Straja ofera conditii ideale pentru practicarea sporturilor de iarna, atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Statiunea are o lungime totala de 26 kilometri de partii de ski, dintre care 4 sunt iluminate nocturn.

Partiile de schi de la Straja

Accesul la Straja pe timp de iarna nu este complicat, insa trebuie planificat din timp unde urmeaza sa parchezi autoturismul. Straja beneficiaza si de o telegondola care functioneaza intre ora 9.00 si ora 16.00, prin urmare cei care doresc sa parcheze in Lupeni, in parcarea amenajata la baza gondolei, au aceasta varianta. Exista insa si parcari chiar langa statiune, cu toate acestea, in perioadele foarte aglomerate, acestea pot fi pline, prin urmare exista riscul sa va fie refuzat accesul in parcarile de sus din statiune.


Mai multe informatii despre partiile de ski de la Straja, precum si informatii legate de cele mai bune trasee pentru a ajunge in aceasta statiune montana se pot gasi in acest articol.


Alte activitati recreationale la Straja

Statiunea de ski Straja dispune de o gama variata de servicii pentru turisti, precum inchirieri de echipament de ski, scoli de ski si snowboard, precum si locuri de cazare in cabane, hoteluri si pensiuni. De asemenea, turistii pot gasi in Straja numeroase restaurante si baruri, pentru a se bucura de o masa calda dupa o zi plina de activitati de munte.

In afara de ski, turistii pot face si plimbari cu ATV-urile, pot face drumetii pe multiple trasee sau pot vizita obiective turistice precum Castelul Corvinilor din Hunedoara, Câmpu lui Neag si Valea de Pesti sau Cetatea medievală a Devei.

Camere Live Statiunea Straja

Dacă doriți să vedeți cum arată condițiile de schi în timp real la Statiunea Straja, puteți accesa webcam-urile live din resort. Acestea vă oferă o imagine real-time a pârtiilor de schi și a împrejurimilor, astfel încât să puteți vedea dacă zăpada este bună pentru schiat și dacă există cozi la telecabine.

Pentru a accesa webcam-urile live de la domeniul schiabil Straja, puteți vizita site-ul oficial al resortului puteti sau accesa unul dintre website-urile de mai jos:

[va urma…]

Deschidere si inchidere sezon de ski. Care este perioada in care este deschis sezonul de ski la Straja?

Statiunea de ski Straja este deschisa in fiecare an din luna Decembrie pana in luna Aprilie, iar preturile pentru serviciile de cazare si ski sunt accesibile pentru toti turistii.

Daca doriti sa va bucurati de o vacanta de iarna plina de aventuri si emotii pozitive, Statiunea de ski Straja este locul perfect pentru dumneavoastra.

Straja Ski Map – Harta Partiilor din Domeniul schiabil Straja

De obicei, harta partiilor include toate pârtiile de schi din resort, precum și instalațiile de transport pe cablu, punctele de informare și alte facilități din zonă. De asemenea, harta indică dificultatea fiecărei pârtii, astfel încât să puteți alege pârtiile care se potrivesc nivelului dvs. de abilitate.

Ultima imaginea cu harta partiilor din Domeniul schiabil Straja, Lupeni, pe care o putem pune la dispozitie este atasata mai jos, insa aceasta poate fi suferit actualizari de la data redactarii acestui material.

Statiunea Straja(Lat Long: 45.30° N 23.27° E)

Straja Ski Map - Harta partiilor din domeniul schiabil Straja, Lupeni
Straja Ski Map – Harta partiilor din domeniul schiabil Straja, Lupeni

Cazare Statiunea Straja

Exista o varietate de optiuni de cazare disponibile in statiunea Straja, pentru a se potrivi cu nevoile si bugetul fiecarui turist. Puteti alege intre hoteluri, pensiuni sau chiar case de vacanta, in functie de preferintele dvs.


Pentru mai multe informatii legate de locatiile de cazare de la Straja, poti accesa acest articol care acopera subiectul.


Operatori partii – ce trebuie sa stii

La Straja, managementul partiilor este facut de operatori diferiti. La data redactarii acestui articol, Telegondola din Lupeni catre Straja era in managementul Primariei Lupeni, instalatiile pe cablu catre Straja “veche”, partia Mutu si partia Constantinescu sunt administrare de aceelasi operator al Complex Montana Straja, in timp ce Partia Platoul Soarelui este administrata de o alta societate comerciala. Asta inseamna ca trebuie atentie sporita la achizitia biletelor, in functie de instalatiile pe care urmeaza sa le folositi.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *