Ski Resort Transalpina

Transalpina Ski Resort (Domeniul Schiabil Transalpina – Vidra – Voineasa)

Ski Resort Transalpina este unul dintre cele mai noi si populare locuri de schi din Romania, in special pentru cei care locuiesc in Vestul si Centrul tarii. Situat în Munții Parâng, resortul oferă o gamă variată de opțiuni de schi pentru toate nivelurile de experiență.

Numărul de pârtii disponibile la Ski Resort Transalpina este de 7, inclusiv pârtii de începători, intermediari și avansați. Pârtiile au o lungime totală de aproximativ 9.5 kilometri și sunt dotate cu instalații de nocturnă și zăpadă artificială pentru o schiare mai lungă în sezonul rece.

Instalatiile pe cablu din resort

Telegondola  are o diferenta de altitudine de 623 de m, pornind de la 1320 m si oprindu-se la 1925m altitudine.

Cât despre unitățile de cazare din zonă, Ski Resort Transalpina oferă o gamă largă de opțiuni, de la hoteluri foarte moderne si bine dotate, la apartamente și case de vacanță. Fiecare unitate de cazare este dotată cu facilități moderne și confortabile pentru a face ca sejurul dvs. să fie cât mai plăcut posibil.

Ski Resort Transalpina este potrivit si pentru weekenduri la ski / snowboard, dar si pentru sejururi mai lungi

În concluzie, Ski Resort Transalpina este un loc ideal atat pentru a petrece o vacanță de iarnă, oferind o gamă largă de opțiuni de schi și activități de iarnă, precum și pentru iesiri scurte, de zi sau un weekend pentru miscare la ski sau snowboard. Locatia ofera o oarecare varietate de unități de cazare confortabile, insa apropierea de instalatiile pe cablu poate fi uneori o usoara problema, chiar daca transportul rutier este permisibil.

Camere Live Transalpina Ski Resort

Dacă doriți să vedeți cum arată condițiile de schi în timp real la Ski Resort Transalpina, puteți accesa webcam-urile live din resort. Acestea vă oferă o imagine real-time a pârtiilor de schi și a împrejurimilor, astfel încât să puteți vedea dacă zăpada este bună pentru schiat și dacă există cozi la telecabine.

Pentru a accesa webcam-urile live din Ski Resort Transalpina, puteți vizita site-ul oficial al resortului puteti accesa unul dintre website-urile de mai jos:

[va urma…]

Transalpina Ski Map – Harta Partiilor din Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa

Ski Resort Transalpina nu are in momentul redactarii acestui articol o hartă detaliată a pârtiilor de schi din resort, care vă poate ajuta să navigați cu ușurință în timpul sejurului dvs. în resort.

De obicei, harta partiilor include toate pârtiile de schi din resort, precum și instalațiile de transport pe cablu, punctele de informare și alte facilități din zonă. De asemenea, harta indică dificultatea fiecărei pârtii, astfel încât să puteți alege pârtiile care se potrivesc nivelului dvs. de abilitate.

Ultima imaginea cu harta partiilor din Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa pe care o putem pune la dispozitie este atasata mai jos, insa aceasta poate fi suferit actualizari de la data redactarii acestui material.

Vidra Transalpina (Lat Long: 45.42° N 23.71° E)

Harta Partiilor din Domeniul schiabil Transalpina - Voineasa
Harta Partiilor din Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa

Deschidere si inchidere sezon de ski. Care este perioada in care este deschis sezonul de ski la Ski Resort Transalpina?

Sezonul de ski la Ski Resort Transalpina începe în general în luna Decembrie și se încheie în luna Aprilie, în funcție de condițiile meteorologice. În general, pârtiile de schi sunt întreținute în mod regulat și sunt dotate cu instalații de nocturnă și zăpadă artificială pentru a asigura condiții de schi bune în toate perioadele sezonului.

Dacă doriți să vizitați Ski Resort Transalpina în timpul sezonului de ski, este recomandat să faceți rezervări în avans, deoarece perioada de vârf este de obicei foarte aglomerată. De asemenea, asigurați-vă că aveți echipamentul de schi necesar și că sunteți pregătiți pentru condițiile meteorologice specifice sezonului de iarnă.

Cazare in zona Voineasa – Vidra – Obarsia Lotrului

În apropierea pârtiilor de schi din Ski Resort Transalpina există o varietate de unități de cazare, incluzând hoteluri, apartamente și case de vacanță. Cu toate acestea, gasirea unei locatii de cazare chiar langa partie nu este atat de usoara pe cat pare. [Urmeaza sa revenim cu informatii legat de unitatile de cazare din apropierea partiilor.]

Una dintre opțiunile de cazare apropiate de pârtii este Hotelul Alpin, care se află in apropierea pârtiilor de schi. Hotelul oferă camere confortabile și dotate cu facilități moderne, precum baie proprie, TV prin cablu și acces la internet Wi-Fi.

Dacă doriți să aveți mai multă intimitate și să vă bucurați de confortul unei case de vacanță, puteți opta pentru Casa de Vacanță Vidra, care oferă o casă întreagă la dispoziția dvs., dotată cu bucătărie complet utilată, baie proprie și living cu TV prin cablu. Casa se află la doar câțiva pași de pârtiile de schi și oferă o priveliște minunată spre munți.

Indiferent de opțiunea de cazare aleasă, puteți fi siguri că veți avea acces rutier ușor la pârtiile de schi din Ski Resort Transalpina, daca ati ajuns in zona cu autoturismul, și veți putea beneficia de confortul și facilitățile necesare pentru a vă bucura de vacanța de iarnă.

Distante catre Partia Vidra – Schi Voineasa

 • Petrosani – 36,7 km km (DN7A) – 55 de minute de mers
  • Sibiu – 137 km (DN7/E81 şi DN7A)
  • Timișoara – 275 KM (A1, DN66 si DN 7A) – 4 ore de mers
  • Cluj Napoca – 270 KM (A3, A10, A1, DN 66, DN 7A) – 4 ore de mers
  • Craiova – 210 KM (DN6, DN66, DN 7A) – 3 ore 30 minute de mers
  • Pitesti – 166 km (DN7/E81 şi DN7A)
  • Bucuresti – 281 km (A1 şi DN7/E81 şi DN7A)

  Cum se ajunge la Ski Resort Transalpina daca vii cu masina din Timisoara

  Dacă vă aflați în Timișoara și doriți să ajungeți la Ski Resort Transalpina cu mașina, puteți urma următoarea rută:

  1. Luati autostrada A1 în direcția București și coborâți la ieșirea de Simeria.
  2. Coborâți de pe autostradă și mențineți înainte în giratoriu pe DN 66 către Hațeg
  3. Continuați pe DN 66 până la Petrosani.
  4. Din Petroșani aveți două variante de a ajunge pe DN7A și de a merge până la Ski Resort TransAlpina.
  5. Prima variantă e la să faceți stânga la giratoriu la intersecția cu Petrila pe DJ 709K, traversați Petrila până aproape de Lonea, unde trebuie să faceți dreapta și să urcați dealul pe DJ 709H, iar de acolo să mergeți mai departe prin Jieț până la intersecția cu DN7A, unde trebuie să faceți stânga, iar de acolo țineți înainte până după Obârșia Lotrului. De acolo mai aveți 10 km până la Resortul Transalpina.
  6. Cea de-a doua varianta este să mergeți în Petroșani și să treceți de zona Gării, unde veți ajunge în giratoriu si trebuie să faceți stânga (a doua ieșire) și apoi să urcați tot în sus pe drumul marcat Voineasa (sau cabana Rusu). Urcați tot dealul până ajungeți la o intersecție unde trebuie să mergeți pe drumul cu prioritate (cel spre stânga). In sus drumul duce către Stațiunea Parâng, dar acolo e deja alt articol. Continuați spre stânga și mergeți tot înainte (vă veți intersecta și cu drumul menționat mai sus, acolo veți face dreapta) și continuați la fel ca mai sus până spre Obârșia Lotrului și mai departe spre Voineasa.

  În total, călătoria de la Timișoara la Ski Resort Transalpina durează aproximativ 3-3,5 ore, în funcție de condițiile de trafic. Asigurați-vă că aveți suficient combustibil și sunteți dotați cu anvelope de iarnă, pentru că dinspre Jieț până la după Obârșia Lotrului e posibilă zăpadă de la jumătatea lui Octombrie până la finalul lunii Aprilie. Ar fi bine să aveți și lanțuri, în ultimă instanță, dar dacă se ajunge la acea măsură, e posibil să fie greu de urcat.

  Cum se ajunge la Ski Resort Transalpina daca vii cu masina din Cluj Napoca

  Dacă vă aflați în Cluj-Napoca și doriți să ajungeți la Ski Resort Transalpina cu mașina, puteți urma următoarea rută:

  1. Urmați DN1 sau A3, în funcție de zonă din care plecați și coborâți către Turda, iar de acolo urcați pe A10 până la Sebeș
  2. La Sebeș, urcați pe A1 în direcția Deva / Timișoara / Nădlac și mergeți până la intersecția cu Simeria / Hunedoara
  3. Coborâți de pe autostradă și mențineți înainte în giratoriu pe DN 66 către Hațeg
  4. Continuați pe DN 66 până la Petrosani. De acolo sunt 2 variante de ajung pe DN 7A, prin Petrila sau prin Petroșani, depinde de voi pe unde doriți să mergeți.
  5. După ce ați ajuns pe DN 7A în zona Jieț, continuați drumul spre Voineasa încă vreo 30 de km (sau 45 de minute) pentru a ajunge la destinație

  În total, călătoria de la Cluj-Napoca la Ski Resort Transalpina durează aproximativ 3-3,5 ore, în funcție de condițiile de trafic. Asigurați-vă că aveți suficient combustibil și anvelope de iarnă pe mașină, iar dacă se anunță ninsori abundente, ar fi bine să aveți și lanțuri la voi pe care să știți să le montați.

  Cum se ajunge la Ski Resort Transalpina daca vii cu masina din Sibiu

  Dacă vă aflați în Sibiu și doriți să ajungeți la Ski Resort Transalpina cu mașina, puteți urma una din două variante:

  1. a). Mergeți pe A1 sau DN7 de la Sibiu până la Boița
   b). De la Boița continuați pe DN7 până la Brezoi, unde trebuie să faceți dreapta și să intrați pe DN7A
   c). De la Brezoi continuați drumul tot înainte și traversați multiple sate și un rând de serpentine până să ajungeți la domeniul schiabil TransAlpina. Aveți 71 km de făcut din Brezoi
  2. a) Mergeți pe A1 până la ieșirea de Simeria / Hunedoara
   b) Coborâți de pe autostradă și urmați înainte în giratoriu spre Hațeg, pe DN 66
   c) Continuați drumul până la Petroșani iar de acolo faceți stânga spre DN7A, fie prin Petrila, fie prin Petroșani, mergând spre stânga la primul giratoriu după gară.

  În total, călătoria de la Sibiu la Ski Resort Transalpina durează aproximativ 3 ore, în funcție de condițiile de trafic și de vreme. Asigurați-vă că aveți suficient combustibil și anvelope de iarnă care să vă ajute să urcați și să coborâți în siguranță de pe serpentile din aceste trasee.

  Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *