La limita dintre Orient si Occident: Turcia (P)

Turcia marchează punctul de îmbinare a două culturi, a celei asiatice cu cea europeană, atât datorită poziţionării geografice, 97% din suprafaţa ţării se află pe teritoriul Asiei, iar 3% se află pe teritoriul Europei, cât şi datorită acţiunilor întreprinse de-a lungul istoriei de această civilizaţie, dar rezultatul nu este un amestec de elemente diferite, ci o identitate proprie, unică, captivantă.

Deschiderea înspre trei mări, Marea Neagră, Marea Mediterană si Marea Marmara, transformă Turcia într-o destinaţie ideală de vacanţă pentru iubitorii de litoral, iar când peisajul este completat de arhitectura în stil oriental şi pe străzile oraşelor se simte miros de baklava, nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de acest tărăm încântător.

Acest stat reprezintă o îmbinare de elemente distincte la toate nivelurile, dacă organizarea statală şi instituţiile publice s-au adaptat la spaţiul european, totuşi, în această epocă modernă, sunt păstrate tradiţiile religioase şi valorile istorice, care prezintă influenţe islamice puternice. Cultura turcă este cunoscută prin intermediul muzicii, a ritmurilor pe care cadânele te ameţesc cu mişcările lor apetisante, şi prin intermediul arhitecturii bizantine, care ilustrează un popor puternic, determinat, dar în acelaşi timp sensibil şi sofisticat.

Dincolo de peisaje, plaje, cultură şi gastronomie, Turcia este considerată a fi un Paradis pentru femei, datorită numeroaselor bunuri care sunt comercializate şi a preţurilor avantajoase. Se spune că un negociator nu şi-a demonstrat abilităţile până nu a încheiat o afacere profitabilă cu turcii, tocmai pentru că ofertele pe care bişniţarii le au sunt mereu deschise spre negociere. Iar în timp ce doamnele sunt preocupate de shopping, domnii pot profita de timpul liber pentru a vedea un meci de fotbal. Fotbaliştii dela Galatasaray, Fenerbahce şi Beşiktaş au demonstrat în repetate rânduri că ştiu cum să facă spectacol, iar dacă fotbalul nu este sportul dumneavoastră preferat, vă puteţi îndrepta atenţia către baschet, volei, wrestling, curse de maşini sau haltere.

Dacă nu aveţi încă planuri de vacanţă, bucuraţi-vă de un sejur în Turcia, împachetaţi un bagaj uşor în care să lăsaţi spaţiu pentru noile achiziţii, nu uitaţi să luaţi cu voi crema cu protecţie solară şi pregătiţi-vă pentru un răsfăţ culinar dulce!

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *