Citybreakul, mini-vacanta

Vara înseamnă vacanţă, chiar dacă vorbim de 3 luni pentru cei care sunt la şcoală sau doar de câteva zile pentru cei care sunt la servici. Vacanţa ar trebui să fie o perioadă de relaxare, o pauză bine meritată de la bătăile de cap cu care ne confruntăm la servici, de la lucrările neanunţate sau de la sesiunile interminabile de examene, de la stresul cotidian. Dar stresul şi agitaţia nu se datorează doar vieţii profesionale, ele sunt uneori rezultatul influenţelor venite din viaţa personală şi, de cele mai multe ori, a mediului în care trăim.

Aşadar vacanţa ar trebui să fie o ruptură de întregul context în care ne desfăşurăm activitatea, o escapadă într-o lume nouă, departe de toate problemele, căci închizându-ne în apartament vom continua să ne lovim constant de lucruri care ne vor aminti de ceea ce avem de făcut şi ne vom arunca în continuare ochii pe nenumăratele probleme care încep dincolo de uşa noastra, dar care par să ne invadeze întregul spaţiu.

Vacanţa ar trebui redefinită în dicţionar, atribuindu-i-se semnificaţia de „pauză într-un loc nou, la munte, la mare sau în mijlocul pustietăţii, momente transformate în amintiri frumoase, în care să evadăm atunci când, printre 1000 de lucruri care trebuie rezolvate, mintea ne zboară departe”. Adică vacanţa ar trebui să însemne citybreak. Cum să nu te întorci plin de forţe noi la servici după ce ai avut parte, măcar pentru câteva zile, de privelişti minunate, evenimente interesante, experienţe captivante, o gură de aer proaspăt alături de cei dragi, de familie şi de prieteni?

Vara este în plină desfăşurare de forţe, luaţi-vă persoana iubită de mână, împachetaţi rapid câteva lucruri şi fugiţi departe de agitaţia oraşului! Efectele benefice nu vor întârzia să apară!

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *