Budva, Muntenegru

Statiunea Budva se afla in Muntenegru, ocupand o suprafata de 122 km2 din coasta acestuia.

Desi este un oras cu iesire la mare, in aria lui se afla si un munte, Lovcen,care respinge vanturile reci, permitandu-i astfel sa aiba un climat mediteranean.

Una dintre cele mai vechi asezari situate la Marea Adriatica din Muntenegru, orasul Budva aparea in secolul al V-lea sub denumirea de “Illyri”, iar cel care l-a intemeiat a fost fiul regelui feniciar Agenor, Kadmo.

plaja Budva

In antichitate orasul a fost ocupat de greci si de romani, iar apoi a fost cucerit de austrieci. Pentru o perioada Budva a apartinut si francezilor.

Oradul Budva este cautat de turisti mai ales pentru plajele sale: Mogren si Slovenska. Prima este alcatuita din doua plaje care sunt legate printr-un tunel, iar cea de-a doua se intinde pe o lungime de 1,6 km si permite practicarea voleiului, tenisului, bungee jumpingului etc.

st. nicola island budva

Daca doriti servicii de calitate plaja Mogren este locul in care trebuie sa mergeti deoarece aceasta a fost premiata cu steagul albastru, simbolul serviciilor de calitate.

In Budva puteti merge fie ca doriti sa va relaxati, fie ca sunteti in cautare de distractie. Orasul este renumit la capitolul distractie, fiind destinatia preferata a tinerilor. Pe langa barurile de noapte si discotecile in aer liber, turistii se pot distra la programele de karaoke sau spectacolele de dans pregatite special pentru ei.

budva

Printre preparatele si bauturile pe care nu trebuie sa le ratati in Budva se numara rachiul facut din struguri, smochinele uscate, jambonul afumat in casa, branza de capra, precum si specialitatile din branza conservate in ulei de masline. De asemenea merita incercate preparatele din peste si cele din fructe de mare.

Printre principalele obiective turistice ale orasului se numara:

–              Partea veche a orasului

–              Biserica Sf. Ivan

–              Biseriva Maria de Punta

–              Muzeul de arheologie

budva, muntenegru

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *