Parcul Tineretului, Bucuresti

Parcul Tineretului din Bucuresti se afla in sectorul 4, in apropierea zonei Piata Unirii. Datorita faptului ca ocupa o suprafata de aproximativ 200 de hectare, parcul este cel mai mare din Bucuresti.

Parcul a fost proiectat de catre arhitectul Valentin Donose care a dorit sa creeze o zona cu multa verdeata, in care oamenii sa se bucure de liniste si de un moment de odihna in nebunia si agitatia din oras.

Zona pe care se afla parcul se numea inainte “Valea Plangerii”, fiind concesionata in anul 1940 Uzinelor Comunale Bucuresti. Pentru 25 de ani aceasta zona a servit drept groapa de gunoi, iar in anul 1965 s-au inceput lucrarile la noul parc care s-au finalizat aproape 10 ani mai tarziu, in anul 1974.

parcul-tineretului

Fiindca terenul nu era uniform, a fost necesara o nivelare a acestuia care sa elimine diferentele de nivel de pana la 16 m, punandu-se astfel in evidenta lacul Tineretului ce se intinde pe o suprafata de 17 hectare.

In interiorul parcului se afla Crematoriul Cenusa, un monument istoric ce dateaza din anul 1928 si care a primit cod LMI in anul 2011, pe 16 iunie. Tot aici se afla si Sala Ioan Kunst Ghermanescu (vechea Sala Polivalenta) in care au loc diverse evenimente culturale si competitii sportive.

Pe langa relaxarea oferita de spatiile verzi si bancute, parcul ofera si posibilitatea practicarii sporturilor, prin aparatele de fitness, terenurile de basket, fotbal si tenis, inchirierea bicicletelor, mesele de ping-pong sau minigolf. De asemenea in cadrul parcului se afla un lac, un strand, numeroase restaurante si terase, spatii amenajate pentru animale si pentru copii, precum si spatii destinate celor care doresc sa faca gratare.

Cum se ajunge in Parcul Tineretului:

  • intrarea principala: dinspre Colegiul National Gheorghe Sincai
  • dinspre bd. Brancoveanu
  • dinspre Soseaua Olteniei pe langa Gradina de Sud
  • dinspre bd. Tineretului

In Parcul Tineretului se poate ajunge cu:

  • autobuzul: 116, 141, 232, 313, 323, 381, 634
  • tramvaiul: 11
  • metroul: Tineretului, Brancoveanu

Galerie foto Parcul Tineretului

Daca vrei sa te plimbi prin Bucuresti si nu ai o masina la dispozitie, poti incerca unul din servicile de rent a car Bucuresti. In felul asta o sa apuci sa vezi orasul fara sa te stresezi foarte mult. Daca nu stii orasul si nici nu vrei sa te chinui prea tare, poti sa iti inchiriezi o masina direct cu un sofer care iti poate recomanda diverse locatii din Bucuresti pentru distractie si afaceri.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau google plus.

2 thoughts on “Parcul Tineretului, Bucuresti

  1. Pingback: O plimbare prin parcuri bucurestene | J Marius

  2. Pingback: O grenadă a fost găsită în Parcul Tineretului din Bucuresti | JBV.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.