De vazut in Budapesta

In urmatoarea perioada am in gand sa trec din nou pe la Budapesta. A trecut multa vreme de cand am fost acolo si din nefericire atunci cand am fost am avut parte de multa ploaie si haine ude, lucruri care nu ne-au facut sederea foarte placuta.

De aceasta data sper sa avem ceva mai mult noroc si sa nu prindem vreme foarte rea. Am decis sa mergem undeva pe la jumatatea lui aprilie, cand poate nu va mai fi atat de frig si nu vom prinde foarte multe ploi. Sa apucam sa vizitam si noi cateva dintre locatiile cele mai importante din Budapesta. Probabil ca vom merge cu masina, pentru ca voi ajunge de la Timisoara si pentru un drum de 4 ore nu e necesar chiar un bilet de avion.

Podul cu lanturi ar fi frumos de traversat pe jos, am vazut cateva poze si arata destul de misto. Evident trebuie sa urcam si undeva sus pe deal in Buda ca sa admiram Budapesta de sus, asta e un must do, mai ales daca e undeva pe seara

Evident ca vrem sa vedem si Parlamentul Maghiar daca se poate, dar din ce am citit trebuie sa va luati bilet, iar cozile sunt destul de mari (evident, sunt multi oameni care doresc sa il vada). Daca ai noroc poate apuci sa il vizitezi in aceeasi zi.

Cel mai important monument istoric din Budapesta este Citadela, care e construita pe cel mai inalt deal din oras. A fost construita de Habsburgi cu scopuri militare. La Citaela puteti vizita Muzeul de Istorie Militara, Expozitia de Istorie Gellert sau Parcul Memorial Sfantul Gellert. Pe langa Citadela puteti vizita si Palatul Regal (Castelul Buda), cea mai veche cladire din Budapesta, fiind construita in perioada regelui Buda al IV lea cu o arhitectura baroca. Acest castel adaposteste 3 muzee: Muzeul de Istorie, Galeria Nationala a Ungariei si Biblioteca Nationala.

budapesta

In Budapesta ar mai fi o multime de lucruri de vizitat, incepand cu Piata Eroilor, in care se afla Parcul Orasului cu Gradina Zoologica, Castelul Vajdahunyad sau Baia Szechenyi, Bastionul Pescarilor, Bazilica Sfantul Stefan sau Vaci Utca, care este o alee pietonala importanta in Budapesta, un loc de unde puteti face ceva cumparaturi sau sa va bucurati de o cafea dimineata. Insa despre acestea vom vorbi in articole separate la vremea lor.

La final, pentru cei care vor sa viziteze Budapesta, e important locul de plecare. Daca stati cumva aproape de vestul tarii, gen Timisoara, Cluj, Oradea sau Sibiu, e mai simplu sa veniti cu masina, pentru ca drumul nu e atat de lung. In plus va puteti informa de parcari platite in Budapesta la hotelul la care stati in Budapesta.

Daca vreti sa veniti de la Bucuresti sau Constanta de exemplu, e mai simplu sa va cautati un bilet de avion intre Bucuresti si Budapesta pentru ca probabil va fi mai ieftin decat o cursa lunga si obositoare cu masina. Pentru cei care vin de acolo recomand un city-break de 3 zile in Budapesta, ca sa aiba suficient timp sa aprecieze orasul de pe Dunare.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *