Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel este una dintre cele mai populare atracții turistice din Franța. Locația este recunoscută pentru arhitectura abației și a faptul că la flux, destinație devine o insulă. În mare parte a timpului, e legată printr-un pod nisipos de restul Franței, iar recent a fost construită și o pasarelă pentru un mai bun acces la insulă.

Informatii interesante despre Mont Saint Michel

 1. Locație și Geografie: Mont Saint Michel este situat în Normandia, în nord-vestul Franței. Este așezat pe o insulă stâncoasă în Golful Saint-Michel, la granița dintre Bretania și Normandia. La flux, insula este înconjurată de apă, iar la reflux, este conectată de continent printr-un pod pietonal.
 2. Istoric: Istoria Mont Saint Michel începe în secolul al 8-lea, când, conform legendei, Arhanghelul Mihail i-a apărut episcopului de Avranches, Aubert, cerându-i să construiască o biserică pe insulă. De-a lungul secolelor, Mont Saint Michel a servit ca loc de pelerinaj, fortăreață și chiar închisoare.
 3. Arhitectura: Ceea ce face Mont Saint Michel deosebit este arhitectura sa unică. La bază, zidurile și fortificațiile împrejmuitoare. Deasupra, străduțe înguste și case din secolul al 15-lea și al 16-lea. La vârf, dominând peisajul, se află abația impresionantă, un exemplu remarcabil de arhitectură gotică.
 4. Abația Mont Saint Michel: Construcția abației a început în secolul al 11-lea și a continuat timp de mai multe secole. Este un amestec de stiluri arhitecturale, de la roman la gotic, și este faimoasă pentru “La Merveille”, o serie de clădiri monastice susținute de coloane masive.
 5. Patrimoniu UNESCO: Mont Saint Michel și golful său au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1979, fiind recunoscute pentru valoarea lor istorică și culturală, precum și pentru frumusețea naturală.
 6. Turism: Este una dintre cele mai populare atracții turistice din Franța, cu milioane de vizitatori anual. Turiștii sunt atrași nu doar de arhitectura și istoria locului, ci și de fenomenul natural al mareelor, unele dintre cele mai mari din Europa.
 7. Accesibilitate: Mont Saint Michel este accesibil atât pe jos, cât și cu un shuttle bus, de pe continent. Este recomandat să verificați orarul mareelor înainte de a vizita, deoarece acestea pot influența accesul la insulă.

Cum să ajungi la Mont Saint-Michel

Iată câteva alternative de ajunge la Mont Saint-Michel

 1. Cu Mașina: Cea mai flexibilă și simplă opțiune este călătoria cu mașina. Mont Saint Michel se află la aproximativ 360 km vest de Paris și 65 km nord de Rennes. De la Paris se fac aproximativ 4 ore, iar de la Rennes o oră. Există o parcare mare la continent unde vă puteți lăsa mașina iar de acolo puteți lua un shuttle bus (naveta gratuită) sau puteți merge pe jos până la insulă.
 2. Cu Trenul: Puteți lua trenul din Paris până la Rennes sau Pontorson sau Dol-de-Bretagne, urmat de un autobuz sau un shuttle care vă va duce la Mont Saint Michel. Călătoria cu trenul durează aproximativ 2-3 ore, plus timpul petrecut în autobuz. De menționat, trenul din Paris pleacă din gara Paris-Montparnasse.
 3. Cu Autobuzul: Există și servicii de autobuz care pleacă din diferite orașe, inclusiv din Paris, spre Mont Saint Michel. Aceasta este o opțiune mai puțin costisitoare, dar poate dura mai mult.
 4. Tururi Organizate: Multe agenții de turism oferă excursii de o zi sau de mai multe zile la Mont Saint Michel, care includ transportul și adesea un ghid.
 5. Cu Bicicleta: Pentru cei aventuroși, călătoria cu bicicleta poate fi o opțiune plăcută, mai ales din orașele sau localitățile învecinate. Se poate ajunge acolo folosind podul rutier, iar accesul este permis până în parcare auto din vecinătatea insulei.
 6. Cu Avionul: Pentru călătorii internaționali, aeroporturile din Rennes și Dinard sunt cele mai apropiate de Mont Saint Michel. De acolo, puteți folosi alte mijloace de transport menționate mai sus

Abația Mont Saint Michel

De vizitat în apropiere de Mont Saint Michel

Sunteți aproape de Mont Saint Michel și ați mai sta un pic zonă ? Nu știți ce să mai vizitați ? Iată câteva obiective interesante de vizitat în Normandia:

 1. Plajele istorice ale Debarcării din Normandia, locuri pline de istorie și eroism,
 2. Orașul medieval Bayeux, faimos pentru Tapiseria Bayeux, o capodoperă a artei medievale.
 3. Saint-Malo, un oraș portuar fortificat cu ziduri impozante și străduțe încântătoare
 4. Rennes, capitala Bretaniei, cunoscută pentru arhitectura sa istorică și piața vibrantă.

Toate aceste destinații oferă o combinație fascinantă de istorie, cultură și frumusețe naturală și o poartă în istoria de secole a teritoriului francez.

Ați fost la Mont Saint-Michel ? Cum vi s-a părut ? Lăsați un comentariu și spuneți-vă părerea.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *