Statiunea Sf. Konstantin si Elena, Bulgaria

Cea mai veche statiune de pe litoralul bulgaresc este statiunea Sf. Konstantin si Elena, situata la doar 9 km de Varna. Aici va asteapta peste 50 de hoteluri si dispuneti de numeroase restaurante, baruri, piscine, sali de fitness si multe alte optiuni. Cu toate ca preturile sunt relativ mai ridicate decat in alte statiuni, foarte multi turisti prefera mancarea de aici ca si pe cea din Varna.

Sf. Constantin si Elena este cea mai veche statiune de-a lungul coastei bulgare a Marii Negre. Ea a fost fondata în anul 1908 ca un centru de balneologie. Acesta a fost vizitat pentru prima data de catre cehi, polonezi si germani. Popularitatea sa se datoreaza combinatiei unice de aer de munte proaspat si curat ca si cristalul, izvoare minerale si Marea Neagra. Statiunea ofera numeroase izvoare minerale, complexe balneologie, piscina in aer liber cu apa minerala calda, renumita pentru calitatile sale vindecatoare.

Numele statiunii vine de la manastirea “Sf. Constantin si Elena” situata in apropiere, care a fost construita la inceputul secolului al 18-lea. O biserica mica, pe jumatate in pamant, avand serviciile regulate, este singura structura care a supravietuit vremurilor.

Exista multe motive care va indeamna sa va doriti sa vizitati aceasta statiune, microclimatul specific, o perfecta armonie intre briza marii si altitudinea de 25 de metri, aerul rece foarte tonic, mirosul de smochin vechi de un secol, de chiparosi si tei, si abundenta de izvoare minerale. Toate aceste resurse naturale s-au dovedit a avea un efect benefic asupra organismului uman.

Statiunea Sf. Constantin si Elena este un mic si retras paradis. Aceasta este cel mai bun loc pentru odihna si recreere. Daca esti interesat de un sejur in Statiunea Sf. Constantin si Elena, intra aici: Sejur Bulgaria.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *