Complexul Rausor

Complexul Alpin din Rausor este situat in Muntii Retezat, la 1200-1400 m altitudine. La o distanta de doar 30 km de orasul Hateg, Rausor devine una dintre principalele metode de atragere a turistilor in masivul Retezat.

Cu o capacitate de cazare in continua crestere si cu un aer puternic ozonat, complexul Alpin Rausor devine incet, incet, una din preferintele turistilor romani si straini de petrecere a timpului liber si o alternativa buna pentru iubitorii de sporturi de iarna.

Complexul a luat nastere dupa ce au fost construite in zona primele unitati de cazare si prima partie de schi, in jurul anului 1970, la cererea combinatului Siderurgic din Hunedoara.

Imediat dupa revolutie statiunea a fost lasata sa se degradeze, pana in momentul in care au aparut primii proprietari de cabane.

Accesul auto se face pe un drum judetean de la Rau de Mori pana la Rausor. Drumul a fost asfaltat in anul 2008 si are 2 benzi.

Dotata in momentul de fata cu teleschi, nocturna si instalatie de zapada artificiala, partia de schi a fost preluata in anul 2007 de catre un intreprinzator privat.

Partia de schi de aici este singura din Retezat, fiind considerata una dintre cele mai bune partii de schi din vestul tarii.

Exista 3 trasee cu diferite grade de dificultate pentru iubitorii de schi:

–          Traseul clasic – dificultate ridicata (se intinde pe o lungime de 1000 m)

–          Traseul prin padure: se intinde pe o lungime de 1500 m

–          Traseul pe la releu : are o lungime de 1200 m

Pe langa schi, turistii pot practica saniusul, pot face drumetii montane si pot vizita obiectivele turistice din zona.

partia rausor

partia din rausor

rausor

iarna rausor

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *