Baile Malnas, judetul Covasna

Baile Malnas se afla in comuna Malnas, pe malul raului Olt, in depresiunea formata intre Muntii Bodoc si Baraolt, la 505 m altitudine.

Situata la 12 km de Baile Tusnad, respectiv 22 km de localitatea Sfantu Gheorghe, statiunea Malnas Bai poate fi accesata de pe drumul national DN12.

Baile Malnas au fost mentionate pentru prima data in anul 1913 cu numele de Malnasfurdos, asta insemnand chiar “Baile Malnas”.

Datorita numeroaselor izvoare de apa minerala si a celor cu valori curative, statiunea a devenit cunoscuta, dezvoltandu-se mai ales in perioada in care a fost administrata de familia Semsey. Astfel, din anul 1865 s-a deschis pentru vizitatori, care veneau aici in special pentru tratarea unor afectiuni, precum cele: digestive, hepatice, cardiovasculare, nevroze astenice, afectiuni respiratorii. Cu toate acestea, rolul cel mai important il avea in tratarea afectiunilor tubului digestiv: gastrite cronice hiperacide, ulcere gastrice si duodenale cronice, colite cronice, constipatie cronica.

Printre factorii naturali de cura se numara: mofete, apele minerale carbogazoase, clorurate, sodice, bicarbonate, hipotone si hipertone, iar ca instalatii de tratament se gasesc: cele pentru bai calde cu apa minerala, instalatii pentru mofete, buvete pentru cura interna cu ape minerale, bazin in aer liber cu apa minerala.

Din cauza faptului ca statiunea nu se afla intr-o stare foarte buna la momentul actual, se incearca gasirea unor procedee de reabilitare.

baile malnas

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *