Castelul Lupilor

Castelul Lupilor se afla in Chimindia, judetul Hunedoara, langa drumul judetean 107A, drum care face legatura intre Simeria si Soimus pe cealalta parte de Mures, paralel cu autostrada A1 si DN7 – E79.

Nu este efectiv un castel cu state vechi, ci este o constructie noua, un hotel realizat din piatra sa arate ca un castel, fiind o locatie aflata langa raul Mures, intr-o zona cu un peisaj deosebit. Pe langa cazare, aici puteti savura si o masa in cadrul restaurantului cu acelasi nume.

Legenda Castelului Lupilor

Castelul Lupilor din Chimindia este situat pe locul uneia dintre vechile legende ale Romaniei. Ca orice legenda veche, implica un animal puternic si legendar in vechime, mai precis lupul.

Legenda spune ca Marele Lup alb a adus sub comanda sa toti lupii din Dacia pentru a ii ajuta pe stramosii dacilor in luptele de urmau. Multi spun ca aceasta legenda are legatura  cu domesticirea unor anumite rase de lupi in cainii pe care ii stim astazi.

Pe langa aceasta legenda, se mai spune ca in 2008, niste filmari de noapte realizate de echipe specializate din Italia pe dealurile din zona (mai precis pe dealul Rosile) au surprins aparitii ale acestor luptatori insotiti de lupi. Sunt curios si eu unde sunt aceste filmari, chiar as fi curios sa le vad.

Castelul Lupilor, pe langa legenda

Castelul Lupilor, pe langa legenda, ofera vizitatorilor oportunitatea de a isi petrece timpul pe malul Muresului, intr-o zona linistita, cu un restaurant cu mancare traditionala (si nu numai).

In plus, poate fi un punct de plecare pentru vizitarea altor destinatii din zona, precum Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea Deva, Parcul Dendrologic din Simeria, Manastirea Prislop, Manastirea Densus, Parcul cu Zimbri de la Hateg, Cetatea Banita, Geoagiu Bai si multe alte locatii din judetul Hunedoara.

Cazare la Castelul Lupilor

Locatia are 13 camere pregatite pentru oaspeti (8 camere tematice si 5 camere castelane), in tema cu aniversarea lupului, care este asociat zilei de 13 noiembrie.

Camerele au terasa sau balcon, vedere la padure sau gradina si multe zone de relaxare.

Preturile difera in functie de camera, pornind de la 220 de lei si mergand pana la 391 de lei pe noapte. Bineinteles, depinde de perioada din an in care doriti sa il vizitati.

Restaurantul Castelul Lupilor

Dupa cum mentionam si mai sus, restaurantul de la Castelul Lupilor are o varietate de mancaruri traditional romanesti, dar si multe mancaruri internationale pentru a multumi toate gusturile.

Totusi, sunt de mentionat zonele de pescarie, vanat si crama. Crama este un loc aparte, fiind situata la 3 metri sub castel intr-un beci realizat special pentru cine intr-un format rustic, cu o multime de soiuri romanesti, dar si internationale (mai rare, e drept).

Se merita sa vin la Castelul Lupilor ?

In primul rand, nu e genul de locatie ieftina, e o locatie cu un anumit stil si decor, dar care vine cu anumite costuri. Nu foarte mari as spune, dar cu siguranta nu pentru bugetul unui student de pe la noi.

Cel mai simplu e sa mergeti acolo si sa vizitati. Iar dupa ce faceti asta, lasati o parere aici la acest articol, sa mai ajutam si alti oameni care vor sa descopere acest loc.

 

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *