Statiunea Poiana Brasov, judetul Brasov

Poiana Brasov este una dintre cele mai cunoscute statiuni turistice din Romania, fiind vizitata anual de milioane de turisti din Romania si din strainatate. Statiunea montana din judetul Brasov este situata la altitudinea de 1020 de metri, fiind un cartier al municipiului Brasov (desi se afla la 14 km departare de resedinta de judet a Brasovului).

Poiana Brasov are 24 de km de partii de ski in folosinta, zece km dintre aceste partii fiind date in folosinta dupa modernizarea zonei din anul 2010, principala modernizare, pe langa imbunatatirea numarului de kilometri de piste, fiind introducerea tunurilor de zapada pe majoritatea partilor din zona.

Poiana Brasov a fost mentionata documentar pentru prima oara la inceputul secolului XV, mai precis in anul 1427, in special datorita activitatilor de oierit din zona. Atractia oamenilor pentru a schia in zona a venit la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand schiorii au urcat pe Postavaru si apoi a avut loc si primul concurs de schi in Poiana, in anul 1906.

Pana in 1951 lucrurile nu s-au modificat major, insa in acel an au avut loc Jocurile Mondiale Universitare de Iarna, motiv pentru care s-a dat in folosinta un hotel modern si primul teleferic, pe o lungime de 2150 de metri.

Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate (Bradul – 458 m, Kanzel – 350 m, Sulinar – 2441 m, Ruia – 540 m, Subteleferic 1 – 495m, Subteleferic 2- 2220 m, Lupului – 2860 m, Drumul Roșu – 3821 m, Stadion – 300 m). Pentru cazare puteti apela la una din multele pensiuni, hoteluri si cabane din regiune, iar daca vreti un craciun Poiana Brasov, sunt suficiente oferte si acolo.

Daca v-ati saturat de schi, puteti alege sa vizitati frumos parc national din masivul Postavaru, Stejarisul Mare sau Pestera Valea Cetatii. Cert e ca nu va veti plictisi in Poiana Brasov.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *