Brasovul turistic (P)

Daca va aflati in cautarea unui oras vechi, a unui amestec de minunate peisaje montane, a unui oras modern sau poate a unei statiuni de schi si multa istorie medivala, cu influente germane in Romania, unul dintre cele mai vizitate judete de catre turisti este Brasovul. Bine ati venit. In afara de orasul Brasov si atractiile sale numeroase, merita sa mai bifati pe lista voastra a obiectivelor de vizitat statiunile de la Poiana Brasov (12 km spre vest) si Predeal (27 km spre sud). Mai putem aminti aici cateva locuri si atractii turistice ale judetului: Bran, Moeciu, Rasnov, Fagaras, Prejmer, Zarnesti si Sambata (la poalele muntilor Fagaras).

Vremea in Brasov este de obicei rece si umeda, mai ales pe timp de noapte. Aceasta regiune din Romania se bucura de prezenta celor patru anotimpuri (adica primavara, vara, toamna si iarna). Temperatura medie este de numai 7,6 grade Celsius, chiar daca in timpul verii temperaturile pot ajunge pana la 35 de grade.

Datorita prezentei in procent ridicat a populatiilor minoritare, pe langa limba romana mai sunt vorbite maghiara si germana. Multi localnici vorbesc si limba engleza.

Suveniruri sunt de gasit tot timpul anului si aproape la tot pasul. Savurati si bucurati-va de mancarea romanesca. Restaurantele sunt atractive, barurile confortabile, puteti asculta muzica tiganeasca autentica sau sa va relaxati in saloanele de masaj, la sauna, inot sau schi noturn. Toate acestea si multe alte activitati sunt la dispozitia dumneavoastra.

Aventurati-va mai mult de atat, mergeti si explorati satele traditionale. Vizitati renumitul Castel Bran. Si nu in ultimul rand, plimbati-va cu sania trasa de cai, admirand privelistea incantatoare. Pentru ca toate acestea raman ale voastre amintiri pretioase.

O ocazie buna sunt sarbatorile pascale, pentru cei interesati de petrecerea zilelor de Paste in Poiana Brasov puteti gasi o multime de oferte iar vremea se anunta a fi.. multumitoare.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *