Statiunea Ocna Mures

Update: Conform ultimelor informatii pe care le-am primit, se pare ca baile au fost demolate de ceva vreme. Revin cu amanunte cand am ceva detalii clare.

Statiunea este profilata pe tratamentul afectiunilor aparatului locomotor si al afectiunilor ginecologice.

Clima – situata in lunca Muresului, in orasul Ocna Mures, la altitudinea de 252 m, localitatea beneficiaza de un climat continental, specific zonelor de dealuri impadurite. Temperatura mdie anula este de 9 grade celsius (media lunii iulie 20 grade celsius, iar a lunii ianuarie , -4 grade celsius). Vara umiditatea relativa a aerului se ridica la 65 %; nebulozitate scazuta. Precipitatiile anuale ating in medie 600 mm.

Factorii naturali terapeutici – ape minerale clorurosodice foarte concentrate, cu o mineralizate totala de 266 g/l; bioclimat de crutare.

Indicatii terapeutice

  • Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala si lombara, artroze, poliartroze);
  • Afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala);
  • Afectiuni reumatismale inflamatorii (stari algice articulare dupa reumatism articular acut sau dupa infectii de focar);
  • Afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe muschi, tendoane si oase, stari dupa entorse, luxatii si fracturi);
  • Afectiuni neurologice periferice (pareze usoare, sechele minore dupa polineuropatii, sechele dupa poliomielita);
  • Afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite cronice).

Instalatii de tratament: Instalatii pentru bai calde cu apa minerala sarata concentrata; instalatii pentru electroterapie; slariu cu amenajari pentru aeroterapie si helioterapie;

Informatii utile: Statiune de interes local aflata la 14 km de Aiud si 25 km de Turda. Cai de acces: feroviare: gara Razboieni pe liniaq Bucuresti-Brasov-Cluj-Oradea, apoi cu autobuzul pana in statiune; autop: DN1 (E15A) de la Alba Iulia sau de la Cluj Napoca, cu abatere in localitatea Unirea pe DJ 29.

Obiectivele turistice in statiune si in imprejurimi

Dintre obiectivele turistice din localitate amintim castelul Teleki, monument de arhitectura datand din secolul al XVIII lea, biserica in stil romanic din curtea castelului, padurea Banta, salinele. In apropiere de Ocna Mures, la Miraslau, un monument evoca lupta purtata de Mihai Viteazul, in spetembrie 1600, cu generalul Basta. Din statiune se pot efectua interesante si instructive excursii pe Valea Ariesului, la Aiud, Turda, Alba Iulia etc.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

One thought on “Statiunea Ocna Mures

  1. aha says:

    Baile din Ocna Mures au fost daramate si s-a facut o carciuma in locul lor. Nu aveti ce vedea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *