Tag Archives: banatul montan

Locații și obiective turistice de vizitat în Banatul Montan. De la vârfuri de munți, pârtii de schi, lacuri pentru pescuit sau mori de admirat, partea montană a județelor Timiș și Caraș-Severin are multe de oferit pentru cei care vor să o descopere.

Banatul Montan oferă o mulțime de locuri interesante de descoperit pentru cei care vor să se perinde prin zonă.

Începând din zona Timișului, cu TransLuncani, mergând spre lacul Surduc și apoi mai departe spre zona Nădrag pâna la cel mai înalt punct la județului Timiș, vârful Padis.

Județul Caraș-Severin este aflat în mare proporție în zona montană, fiind tăiat în două de valea Timișului și Valea Cernei.

In partea de est a Timișului avem Muntele Mic, o importantă stațiune de schi mai ales pentru cei care nu vor să parcurgă un drum foarte lung dinspre Timișoara, mergând înspre est, dăm de barajul Poiana Mărului și Cascada Ropote. Mergând mai departe înspre sud intrăm în zona masivelor Țarcu și Godeanu, cu o mulțime de oportunități de drumeție. Aproape de limita cu județul Mehedinți dăm de stațiunea Băile Herculane, una dintre cele mai cunoscute din România.

La vest de Cerna dăm de zona defileului Dunării, cu localități pitorești pe malul fluviului, dar și o statuie a lui Decebal sculptată în munte la Dubova. Dacă mergem mai la nord dăm de cunoscuta “cascadă” Bigar, de morile de Eftimie Murgu, de Cheile Nerei și foarte aproape de Reșită ajungem într-o altă zonă de schi importantă, cea din jurul Barajului Trei Ape, în zona localităților Văliug și Gărâna, cu vârful Semenic aflat deasupra lor și cu pârtia de schi nou deschisă.

Banatul Montan oferă însă și multe alte surprize pentru cei care vor să le descopere. Trebuie doar să explorați și să descoperiți ceea ce are de oferit.