Cheile Rudariei

Cheile Rudariei

In judetul Caras-Severin, in teritoriul comunei Eftimie Murgu, puteti gasi unul dintre parcurile spectaculoase ale Romaniei: Cheile Rudariei.

Aici veti gasi o rezervatie naturala care se intinde pe 250 de hectare, la o altitudine cuprinsa intre 350 si 900 de metri, strabatuta de raul Rudaria, care serpuieste de-a lungul muntilor Almajului si pe a carui curs puteti gasi o multime de mori vechi de apa.

Aria naturală reprezintă o zonă cu chei, abrupturi, stâncării, grohotișuri, cascade, văii; cu vegetație ierboasă de stâncărie, pajiști, tufărișuri și păduri.

Morile de apa din zona Rudariei sunt celebre in Romania, aici aflandu-se complexul mulinologic Rudaria cuprins din urmatoarele mori: Moara Măxinoanea, Moara Vămulea , Moara Hambaroane, Moara Popească, Moara Firizoane, Moara „Îndărătnica Nouă”, Moara „Îndărătnica Mică”, Moara Pațaoanea, Moara Trăiloanea, Moara Daciconea, Moara de la Tunel). Toate acestea sunt monumente istorice, alcatuite dintr-un ansamblu de mori de apa cu ciutura, construite din lemn la inceputul secolului trecut.

cheile rudariei

In cheile Rudariei poti ajunge prin: Reșița – Oravița – Bozovici, după care se intră pe drumul județean DJ571, până în satul Eftimie Murgu sau prin Moldova Nouă – Cărbunari – Dalboșeț – Eftimie Murgu (DJ571)

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

One thought on “Cheile Rudariei

  1. Pingback: Facebook-ul si memoriile sale – J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *