Comarnic, judetul Prahova

Orasul Comarnic se afla in judetul Prahova din Romania si are o populatie de circa 11.732 de locuitori, conform recensamantului din anul 2011, fiind situat la doar 52 km de orasul Ploiesti.

comarnic

Infiintat de mocanii din Transilvania, Comarnic a fost atestat pentru prima data ca sat in secolul al XV-lea, apartinand boierului Margineni. Treptat satul a trecut in stapanirea familiilor Cantacuzino, Filipescu si in cea a domnitorului Gheorghe Bibescu.

gara comarnic

In acea perioada principala indeletnicire a locuitorilor din Comarnic era carausia, acestia ocupandu-se de transportul marfurilor negustorilor.

Numele localitatii provine de la cuvantul “comarnic”, denumire folosita pentru incaperea in care era tinut casul la stana.

Comarnic a devenit oras in anul 1968, fiind format din 5 localiti: Ghiosesti, Podu Lung, Poiana si Posada.

Datorita pozitiei sale la intalnirea Subcarpatilor Prahovei cu Muntii Baiului, orasul Comarnic reprezinta un bun punct de plecare pe trasee montane din zona. Aceste drumetii sunt posibile datorita unei asociatii de tineri, Asociatia de Turistm Sportiv Mugur de Colt, care a realizat si marcat aceste trasee.

comarnic

Obiectivele turistice care pot fi vizitate in orasul Comarnic sunt:

–  Muzeul cinegetic – prezinta potentialul vanatoresc al Carpatilor, aici fiind expuse coarne de cerb si lopatar, ras, lup, urs brun, mistret, bour si zimbu – cele mai importante exponate din muzeu datorita faptului ca se mai gasesc doar in rezervatii naturale -, precum si numeroase obiecte, trofee si arme de vanatoare

– Castelul Posada – denumit si Castelul Martha Bibescu, a fost construit de domnitorul Valahiei, Gheorghe Bibescu, intre 1842 si 1848, fiind locuinta principesei si scriitoarei franceze Martha Bibescu

– Conacul de factura romantica (1878)

– Biserica Sf. Nicolae – construita in 1901, biserica este parte a patrimoniului religios al judetului Prahova si este deosebita prin pictura regelui Carol I reprezentat alaturi de regina Maria, cei doi reprezentand prima familie regala a tarii

biserica sfantul nicolae comarnic

– Casa Comarnic

casa comarnic

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *