Statiunea Amara, judetul Ialomita

Statiunea Amara este o statiune balneoclimatica permanenta in judetul Ialomita, la altitudinea de 30 de m, situata in zona de campie a Baraganului central, pe malul nord-vestic al lacului Amara, la 7 km de orasul Slobozia. Un parc mare, amenajat cu bun gust, confera statiunii un farmec deosebit.

parcul de langa lacul amara

Clima din aceasta statiune este clima continentala de stepa, cu veri calduroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 10,3 grade celsius (media lunii iulie este de 23 grade celsius iar ce a lunii ianuarie de -3 grade celsius). Precipitatiile sunt reduse. Umiditatea medie anuala atinge 63 %. Nebulozitatea se situeaza in timpul verii la 5,0 zecimi. Iarna, vanturile bat din directia nord-est.

Factorii naturali terapeutici ai statiunii Amara

Apa lacului Amara, sulfatata, clorurosodica, magneziana, slab bromurata, cu o mineralizate totala de 9,88 g/L (datorita continutului bogat in sulfati, apa are un gust amar, de aici provenind si denumirea lacului si statiunii. Namolul sapropelic de lac, cu un continut de 66,6 % apa, apa minerala de la sonda de cura interna, sulfuroasa, slab sulfatata, bicarbonata, sodica, magneziana, hipotona, cu o mineralizare totala de 1,6 g / L. Bioclimatul excitant de stepa.

lacul amara

Indicatii terapeutice pentru statiunea Amara

 • afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze);
 • afectiuni reumatismale inflamatorii (stari algice articulare dupa reumatism articular acut sau dupa infectii de focar, spondilita anchilozanta);
 • afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala);
 • afectiuni post traumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe articularii);
 • afectiuni neurologice periferice (pareze si paralizii posttraumatice ale membrelor, polineuropatii, sechele dupa poliomielita);
 • afectiuni ginecologice (metroanexite cronice, sterilitate secundara, insuficienta ovariana;
 • afectiuni asociate (dermatologice, endocrine)

Instalatii de tratament in statiunea Amara

instalatii tratament amara

 • instalatii pentru bai calde la vane si bazine cu apa provenita din lac
 • instalatii pentru bai calde si impachetari cu naol;
 • amenajari pentru ungeri cu namol rece, urmate de bai in lac;
 • buveta pentru cura interna cu apa minerala
 • instalatii pentru electroterapie si hidroterapie
 • sali pentru gimnastica medicala;
 • amenajari pentru aerohelioterapie

Informatii utile despre statiunea Amara

Cai de acces in statiunea Amara:

statiune amara

– feroviare: gara Slobozia Veche pe liniile Ciulnita – Slobozia Veche sau Ploiesti sud – Slobozia Veche, apoi cu autobuzul pana in statiune (de la Bucuresti este tren direct prin Ciulnita);

– rutiere: E15 de la Bucuresti sau de la Constanta sau autostrada A2; DN 21 de la Braila sau de la Calarasi; DN 2C de la Buzau la Slobozia, cu trcere prin Amara.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

13 thoughts on “Statiunea Amara, judetul Ialomita

 1. Marin Stefan says:

  Asn vrea sa vin cu trenul de la Bucuresti la Ciulnita,dar trebuie trbuie sa stau mult in Ciulnita gara.Oare nu exista microbuz de la Ciulnita la Slobozia veche ,eventual pana la Amara bai ?

 2. admin says:

  @Marin Stefan – Nu trebuie neaparat sa mergi pana la Ciulnita. Ai tren direct pana la Slobozia Veche (gara) – R 8123 cu plecare la ora 16:40 din Bucuresti Nord si sosire la 19:52 Slobozia Veche, iar de acolo ai o gramda de microbuze care pleca cam din 20 in 20 de minute catre Amara, incepand cu ora 5:15, pana la 23:45.

  Daca vrei sa ajungi de dimineta, e putin mai complicat cu trenul, pentru ca trebuie sa stai intre 1 si 3 ore in gara din Ciulnita, ceea ce mi se pare inutil. Fie mergi mai pe dupa-masa si ajungi undeva in jurul orei 20:30 la Amara, fie te uiti sa mergi cu microbuz/autobuz. M-am uitat sa vad ce autobuze ai catre Slobozia (pentru ca de acolo ai multe autobuze catre Amara) si am gasit o gramada de microbuze care pleca din Bucuresti spre Slobozia.

  Din autogarile Obor si Nick & Gil ai microbuze/autobuze catre Slobozia la orele 07:00, 10:00, 11:00, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 14:45, 15:00, 15:30, 16:00, 16:15, 17:00, 17:45 si 18:30. Cel mai sigur e insa sa intrebi direct acolo cand ai microbuzul/autobuzul.

  Sper ca ti-am fost de ajutor.

 3. Pingback: Amara | JBV.ro

 4. Pingback: Amara

 5. admin says:

  @Irene – am raspuns mai sus unui alt comentator la aceeasi intrebare. Daca totusi ajungi cu trenul din alta directie si trebuie neaparat sa pleci din Ciulnita, ai doar 2 trenuri pe zi, la 08:51 si 15:31 catre Slobozia, iar din Slobozia ai microbuze catre Amara odata la 20 de minute.

  Mai sunt si ceva microbuze din Ciulnita pana in Amara, dar din nefericire nu am gasit un program precis pentru ele.

  • admin says:

   Daca mergi cu masina, cobori de la Iasi pana la Tecuci, apoi Galati-Braila, iar de la Braila pana la Slobozia, iar de acolo spre Amara.

   Daca vrei sa mergi cu trenul, e ceva mai complicat, dar in esenta un tren de la Iasi la Buzau, apoi de la Buzau la Tandarei si apoi de la Tandarei spre Slobozia. De la Slobozia poti folosi microbuze pana in Amara.

   Autocare care sa mearga direct de la Iasi la Slobozia nu prea sunt, sunt autocare care merg de la Iasi la Galati, si abia de acolo la Slobozia.

   Recomand masina personala in cazul acesta daca se poate, e cea mai simpla varianta.

 6. admin says:

  @Ghita – La cum imi spui tu, ai doua variante:

  IRN 1922 Arad – Ciulnita 18:40 – 07:22 (tren de noapte CFR)
  R 8584 Ciulnita – Slobozia Sud 08:38 – 08:57 (tren regio CFR)

  sau

  IR 15594 Arad – Ciulnita 19:08 – 06:57 (tren de noapte de la Astra Trans Carpatic)
  R 8584 Ciulnita – Slobozia 08:38 – 08:57 (tren regio CFR)

  Din Slobozia spre Amara ai de obicei microbuze odata la 20 – 30 de minute.

 7. Viorica says:

  Buna ziua,
  Se poate merge cu taxi de la Slobozia la Amara ?
  Am vazut ca sunt 7 km, pot avea o cotatie de pret ?
  Multumesc,

 8. admin says:

  @Viorica – intre Slobozia si Amara sunt microbuze odata la 20 de minute, le poti lua cu incredere din autogara. Daca doresti neaparat taxi, pentru cei 7 km de mers, probabil o sa fie pret de extern de 2.5 – 3.5 lei (in functie de taxiuri), deci undeva la 17-23 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *