Baile Drânceni, judetul Vaslui

Baile Drânceni sunt situate in lunca Prutului, la o altitudine de 160 m, au un climat continental de dealuri si podisuri, cu veri calduroase si ierni reci. Temperatura media anuala este de circa 9 grade celsius. Iarna bat vanturi puternice din directiile nord si nord-est. Statiunea Drinceni este profilata in principal pe tratamentul afectiunilor aparatului locomotor.

Factori naturali terapeutici: Ape minerale sulfuroase, clorurate sodice, iodurate, cu o mineralizare totala de 4,4 – 6,0 g / L, bioclimat excitant.

Indicatii terapeutice

– afectiuni reumatismale degenerative (spondilita cervicala, dorsala si lombara, coxartroza la debut, compensata, artroze)

– afectiuni reumatismale abarticulare (periartrita scapulohumerala – umer dureros simplu)

– afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite cronice)

Instalatii de tratament

Instalatii pentru bai calde la vana cu apa minerala, instalatii pentru hidroterapie, instalatii pentru aerosoli. Toate instalatiile de tratament functioneaza in sectia de balneo-fizioterapie din cadrul spitalului comunal Ghermanesti.

Informatii utile despre Baile Dranceni

Baile Dranceni se afla imediat la iesirea din localitea Ghermanesti spre Dranceni, fiind o statiune de interes local aflata la 24 km de Husi in care se poate ajunge fie cu trenul in Husi si de acolo cu autobuzul pana in statiune ori daca aveti masina pe Dn24 de la Tecuci cu abatere la Crasna pe DN 24B pana la Albita, apoi DJ 284 pana in statiune. Cazarea se asigura la spitalul din localitate, la recomandarea policlinicilor teritoriale, cu confirmarea prealabila a spitalului; pentru tratament ambulatoriu, efectuat in sectia de balneofizioterapie din spital, exista posibilitati de cazare la particulari.

Daca nu stiti cum sa ajungeti acolo, aruncati o privire pe Harta Baile Dranceni:

 

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

2 thoughts on “Baile Drânceni, judetul Vaslui

 1. Rodica says:

  Statiunea Baile Ghermanesti a fost distrusa si furata de PSD /Dranceni si PSD /Vaslui .Se vor întâlni cat de curand toți cei ce au distrus asa minunăție de spital cu Mihalache pe lumea cealaltă sa o reconstruiasca.Sa le ajute Dumnezeu !

 2. Traian says:

  Pesede Vaslui a distrus aceste bai miraculoase.
  Au furat tot ce aparținea acestui spital.
  Închiderea Băilor este cu scopul sa se vândă cu bani putini. Cetățenii sunt pacaliti de fiecare data în campanie ca se vor reabilita aceste bai numai sa câștige voturi pesede.
  Nu va mai lăsați pacaliti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *