Statiunea Durau, judetul Neamt

Statiunea Durau se afla in comuna Ceahlau din judetul Neamt, chiar pe versantul de nord-vest al masivului Ceahlau.

muntele ceahlau

Situata la o altitudine intre 700 si 800 m, statiunea se afla la doar 9 km fata de lacul de acumulare Izvorul Muntelui, la 6 km de comuna Ceahlau si la 60 km de orasul Piatra-Neamt.

Clima de aici este subalpina, cu o temperatura medie in timpul iernii de -4º C. Datorita climatului si aerului mereu proaspat, specific zonei de munte, statiunea este o atractie atat pentru turistii din tara, cat si pentru cei veniti din strainatate, pe tot parcursul anului. In Durau exista si o partie de schi pentru amatorii sporturilor de iarna.

schi durau

Pe langa faptul ca reprezinta punct de plecare in drumetii spre vf. Toaca (1904 m) sau spre vf. Ocolasu Mare (1907 m), statiunea Durau este si un important centru de tratament, aici venind multi oameni care doresc sa-si trateze nevrozele, starile de oboseala sau bolile de nutritie.

De la Durau se mai pot vizita obiectivele turistice din jur, precum Cascada Duruitoarea, Rezervatia Naturala de Zimbri de la Vanatori – Neamt sau manastirile din apropiere: Secu, Sihastria, Neamt, Varatec, Agapia.

Accesul in statiunea Durau se poate face pe drumul national DN15 de la Poiana Largului sau pe drumul national DN15A de la Targu Neamt.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *