Situat in judetul Galati, Romania, municipiul Tecuci are o populatie de 4204 de locuitori, conform recensamantului din anul 2002, si o suprafata de 8.676 de hectare.
Din punct de vedere geografic, orasul este situat la 14 km de Colinele Tutovei si la 10 km de valea Siretului, unde se intalneste raul Barlad cu paraul Tecucel.
Aflat intr-o zona de campie, municipiul Tecuci este intr-o continua dezvoltare din punct de vedere comercial, in trecut fiind un important centru comercial in care negustorii din Moldova desfasurau numeroase tranzactii si schimburi.
Desi exista un fragment dintr-un document in urma caruia rezulta ca orasul a fost atestat pentru prima data in anul 1134, la 20 mai, P. P. Panaitescu sustine ca acestea sunt falsuri si ca prima atestare documentara avut loc de fapt la 1 septembrie 1435 intr-o scrisoare.
Un document important pentru localitate a fost reprezentat de asezamantul comercial din 3 iulie 1460 acordat de Stefan cel Mare negustorilor de aici.
Din punct de vedere al industriei, exista in Tecuci fabrici de legume, de carne, de fructe, firme producatoare de mustar, dar si alte fabrici, majoritatea privatizate: Intreprinderea de Reparatii Auto, Fabrica de ambalaje metalice etc.
Un impact deosebit asupra dezvoltarii economice a orasului l-au avut investitiile din domeniul industriei si cele din domeniul serviciilor.
Ca obiective turistice in Tecuci exista:
– Biserica Sf. Gheorghe din Tecuci – biserica ortodoxa construita intre 1938 si 1962
– Parcul Central Pazvante – amenajat dupa 1875, parcul a fost de multe ori mentionat in creatiile scriitorilor locali
– Centrul Folcloric Tecuci
– Muzeul Mixt Tecuci – a functionat pana in anul 1934 in cadrul Liceului comercial din Tecuci, acum fiind situat intr-o cladire ce a fost construita in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea
– Rezervatia Paleontologica Tecuci – situata pe nisipurile din campia Tecuciului, rezervatia se intinde pe o suprafata de aproximativ 84 de hectare.