Baile Tăşnad, judetul Satu Mare

Baile Tăşnad se afla in în zona de sud-vest a judeţului Satu Mare, aproape de granita cu Ucraina si Ungaria, fiind aflat la 60 km sud de Satu Mare, 25 de km sud-est de Carei, 60 de km de la Zalau, 85 km de Oradea si 140 de km de Cluj Napoca.

Baile Tasnad au apa termominerală la temperatura de 37-40 de grade (apa din bazin) care poate fi folosită în cure externe în afecţiuni precum stări preartrozice, reumatism degenerativ şi afecţiuni dermatologice.

Pe teritoriul localităţii a fost descoperit un important zăcământ hidrografic termomineral, în anul 1978 fiind forat un puţ de captare a apei termale la o adâncime de 1354 m. În zona de agrement a oraşului funcţionează încă din anul 1978 ştrandul termal.

Apa termală care are o temperatură de suprafaţă de 72 Celsius şi o mineralizare totală de 9,84 g/l, este predominant clorurată-bicarbonatată-sulfatată (din punct de vedere al dominanţei anionilor) şi sodică-calcică-magneziană în prezenţa amoniului şi potasiului.

Aceste calităţi o recomandă pentru utilizarea în cură externă, în afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale abarticulare, afecţiuni neurologice periferice cronice, afecţiuni ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecţiuni posttraumatice, boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism), dar şi pentru băi tonifiante, de întreţinere a condiţiei fizice sau pur şi simplu agremental, prin îmbinarea curelor de apă, aer şi soare. (sursa: tasnad.com)

Harta Baile Tasnad

Potrivit recomandărilor Institutului de Medicină Fizică Balneoclimaterică şi de Recuperare Medicală din Bucureşti, apa termominerală de la Tăşnad poate fi folosită în cură externă, în urmatoarele afecţiuni:
– stări preartozice
– reumatism degenerativ
– reumatism abarticular
– sechele posttraumatice
– afecţiuni ale sistemului nervos periferic
– ginecopatii
– afecţiuni dermatologice
– băi tonifiante, de întreţinere a condiţiei fizice a organismului

Compoziţia chimică a apei geotermale, conform buletinului de analiză:
Compoziţie Unităţi (mg/l) Cationi Unităţi (mg/l)
– Cloruri 5815,4 Sodiu 4040
– Bromuri 1,5 Potasiu 20,0
– Ioduri 1,2 Litiu 0,0
– Azotaţi 0,0 Amoniu 25,0
– Sulfaţi 46,1 Calciu 65,7
– Sulfuri 0,0 Magneziu 39,9
– Fosfaţi 0,0 Fier 1,5
– Bicarbonaţi 1171,4
– Arsenaţi 0,0

Anual statiunea este vizitata de mii de turisti, in general din judetele Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita.

Poze Baile Tasnad

baile tasnad 1

Camping Baile Tasnad

camping baile tusnad

Bazin Baile Tasnad

Pozele sunt preluate de pe panoramio si au caracter informativ. In cazul in care detineti oficial una din poze, cititi pagina de contact.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

One thought on “Baile Tăşnad, judetul Satu Mare

  1. Pingback: Webdivers (I) | J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *