(P) Croaziera si circuitul, noua moda in turism

Anul acesta m-am hotarat experimentez un nou tip de vacanta si anume croaziera.  Am auzit diverse pareri legate de calatoria pe un vas de croaziera de la mai multe persoane, insa nimic nu se compara cu propria experienta.  Cel mai important lucru pe care mi l-a oferit croaziera este cu siguranta confortul si relaxarea, pentru ca nici avionul, nici masina, nu-ti ofera sansa vizitarii unui numar mare de orase fara stresul bagajelor pierdute, sau  al lipsei parcarii. Un alt punct forte al acestui tip de vacanta este faptul ca vasul in sine este “ un mic oras plutitor” , in interiorul caruia poti experimenta  o multime de activitati menite sa te binedispuna si sa te faca sa uiti ca esti in mijlocul marii/ oceanului inconjurat doar de apa. Ultimul lucru pe care ti-l ofera croaziera este placerea vizitarii oraselor port in interiorul caruia vasul are opriri.

Cert e ca e o metoda mult mai relaxanta de a iti petrece o vacanta. Ar fi insa bine sa nu ai rau de mare, dar si daca ai, pastiluta cu ghimbir te va ajuta tot timpul sa treci peste probleme.

Concluzia dupa aceasta experienta este aceea ca vasul de croaziera este alegerea potrivita atunci cand vrei sa combini placerea vizitarii mai multor orase cu confortul.

Croaziera nu este insa singurul tip de vacanta experimentala pe anul acesta, daca ai chef de altceva poti incerca ceva circuite prin marile orase ale Europei ofera si el o multime de satisfactii.

Experienta circuitul este una deosebita datorita posibilitatii de a vizita un numar mare de obiective si a cunoaste diferite culturi.  Acest lucru este valabil atat in  privinta circuitelor cu autocarul cat si a celor cu avionul.  Circuitele cu avionul sunt deosebite prin prisma destinatiilor exotice, pe care le poti vizita in cadrul unui astfel de circuit, dar si prin comoditatea pe care acest tip de transport ti-o ofera. Circuitul cu autocarul are ca parti bune multitudinea de destinatii din itinerariu, pretul, dar si posibilitatea interactionari cu colegii din autocar, acesta fiind un mod de a transforma calatoria cu autocarul in una amuzanta si in care iti poti face noi prieteni. In ciuda aparentelor, ambele tipuri de mijloace de transport sunt foarte sigure.

Din experienta proprie, pot spune ca ambele tipuri de vacanta au farmecul lor. Daca circuitul cu avionul este mai potrivit si  usor accesibil unui segment de turisti , capabili sa suporte tariful acestui tip de vacanta, si incapibil sa sacrifice multe zile pentru timpul petrecut in drum spre vacanta,  circuitul cu autocarul este o alegere mai degraba potrivita segmentului de turisti dispusi sa isi petreca mai mult timp in vacanta si sa viziteze o multitudine de obiective.

In ciuda acestor stereotipuri, fiecare  turist este “unic” si  capabil sa-si aleaga singur destinatia si tipul de vacanta .

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *