Kitul complet pentru o vacanţă la schi

Echipamentul de ski corespunzător

Cum încă este iarnă trebuie să profiţi de zăpadă şi de vremea perfectă pentru sporturile de iarnă. Însă înainte de a pleca pe pârtie trebuie să ştii cum să îţi alegi echipamentul perfect pentru a infunta frigul năprasnic de la munte.

Trebuie să investeşti pentru un echipament bun de ski care să îţi ţină de cald şi în care să te simţi confortabil.

Iată ce trebuie să ai în rucsac atunci când mergi pe pârtie la ski:

  1. O jachetă care să îţi ofere mobilitate, să fie călduroasă şi, desigur impermeabilă. De asemenea, încearcă să alegi o jachetă cu model colorat pentru a putea fii mai bine observat pe pârtie în cazul în care vei fi doborât.
  2. O pereche de pantaloni de ski, preferabil într-o nuanţă închisă pentru a nu se murdări prea repede. Alege pantaloni mai largi care să îţi ofere libertarea de mişcare şi care să îţi permită să porţi şi alte straturi. Este important să ai suficient spaţiu şi pentru îmbrăcămintea termică de corp. Materialul din care sunt confecţionaţi pantalonii trebuie să fie moale şi să elimine transpiraţia.
  3. O cască de protecţie poate fi chiar cel mai important accesoriu al echipamentului tău. Trebuie să fii foarte precaut, aşadar trebuie neapărat să porţi casca de protecţie. În plus aceasta te protejează de frig şi de umiditate, făcându-te să te simţi comfortabil şi în siguranţă pe parcursul întregii zile.
  4. Ochelarii de ski sunt utili deoarece te ajută să ai ochii mai odihniţi şi să îi fereşti de albul zăpezii şi de razele solare. De asemenea, ochelarii te protejează de zăpadă care îţi poate intra în ochi şi de curentul care se formeza în jurul tău atunci când schiezi.
  5. Nu uita că ai nevoie şi de accesorii precum o pereche de mănuşi pentru protecţia mâinilor, un fular şi eventual o căciulă.

Alegerea unui echipament de ski este o chestiune ce necesită timp şi chibzuinţa având în vedere că este o investiţie de durată ceva mai lungă. Aşadar, ai grijă să ai kitul complet pentru o vacanţă la schi pentru a avea parte de cele mai plăcute experienţe pe pârtie.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *