Cu ce ma plimb prin tara ?

De-a lungul celor aproape 6 ani de cand am acest blog am reusit sa plec intr-o multime de locatii prin Romania. Planific ceva frumos pentru site odata cu implinirea celor 6 ani, dar toate la timpul lor.

Intre timp insa am zis ca ar fi interesant sa va vorbesc despre cum ajung eu dintr-o locatie in alta a tarii. Pana in 2012 n-am avut “pic” de permis de conducere, motiv pentru care am depins foarte mult de alte persoane si de trenuri ca sa fac calatorii prin tara. Cumva, asta a fost perioada cand am fost mult mai activ pe acest blog de turism. Din nefericire insa, multe proiecte au mai venit pe rol intre timp, iar timpul pentru blog a fost tot mai redus.

Surprinzator, a fost perioada in care am avut norocul sa imi iau permisul de conducere si un contract care imi permite cumva sa calatoresc foarte mult. Asa ca am reusit sa vizitez o multime de locuri prin Romania. Atat de multe locuri, atat de putine articole, stiu. Dar vor veni in urmatoare perioada o multime de articole.

De-a lungul ultimilor ani am avut in general 2 masini cu care mi-am facut treaba prin tara. Prima din ele a fost un VW Golf IV, o masina extrem de faina cu care am facut peste 100 000 de km in Romania. Masina din nefericire a avut nevoie de o multime de reparatii, in special pentru ca avea peste 225 000 de km. Stiu ca intr-un an de zile am stat ceva zile prin service pentru schimbarea de diverse piese auto. Multe piese… unele mai mari, unele mai mici. Dar ca sa va imaginati cam cati bani s-au bagat in masina, am schimbat distributia, rulmentii pentru 3 roti, amortizoarele cu arcuri + partea din fata (alternator, bara, radiator – toate din cauzele unui iepure grabit). Deci o gramada de bani.

Apoi am trecut la un Renault Clio. o Masina in care am bagat mult mai putini bani, pentru care are doar 165 000 de km si e diesel. Dar marea boala la Clio pare a fi partea electrica. La un moment dat a trebuit sa o duc tractata la service pentru ca a intrat apa si mi-a oxidat niste fire care duceau la computerul de bord. Deci… da. Si mna, chestii evidente ca schimbul de ulei, anvelope si distributia (care era pe lista oricum). N-am avut chestii majore de schimbat, din fericire. Sper sa nici nu mai am ceva in curand.

Cu aceste doua masini m-am deplasat prin tara, am facut si o multime de filmari pe drum. Multe din acestea le gasiti si pe canalul de youtube DexLeague. In curand o sa deschid un canal de youtube si pentru Harta Turistului, loc in care voi pune si filmari din diverse locatii turistice.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *